Läpimurtojen mekaniikka
Meillä ihmisillä on ihmeellinen tapa tavoitella voittoja. Tapamme toivoa, pyytää, visioida, haluta tai jopa rukoilla onnistumisia tahtoo tulla kummallisten adverbien kyljessä. Esimerkiksi helppo ja heti ovat kestosuosikkeja.
Läpimurrot eivät noudata ohjeitamme juuri koskaan. Niille on leimallista tarjota ensin epäonnistumisia. Mieluummin isoissa kuin pienissä kasoissa. Se jos mikä lannistaa tällaisen häpeäherkän kaamoksen kansalaisen.
Tietysti ainoa keino epäonnistua oikeasti on, jos lopettaa. Tai ei yritä ensinkään!
Sitä on vain niin kovin vaikea muistaa, kun ketuttaa.
Kärsivällisyys tarkoittaa sitä, että on valmis vähän kärsimään tavoitteiden eteen. Se tarkoittaa, että on valmis maksamaan hintaa tuloksista etukäteen, turvautumatta pikavippeihin. Investointeja siis.
Läpimurroilla on toinenkin tapa. Ne osaavat yllättää iloisesti. Tarkemmin ottaen noin 10-18 kuukautta juuri eeppisen epäonnistumisen jälkeen. Sinne pääsemiseksi täytyy kuitenkin opetella se yksi voittava tapa, joka voi viedä maaliin asti.
Tekeminen tuottaa aina tuloksen. Siksi ryhtymisen taito on ensimmäinen ja tärkein tapa. Ryhtyminen on aina onnistuminen vaikutuksen tuottamisessa. Läpimurrot puolestaan ovat väistämätön seuraus vaihtelevien vaikutusten valjastamisesta oppimiseen.
Mutta miten se testaukseen liittyy? No esimerkiksi niin, että eeppisiin epäonnistumisiin ei ole pakko joka kerta kompastella.
Jos janoat läpimurtoja, rakastu ensin yrityksen ja erehdyksen tanssiin. Aika ja todennäköisyys alkavat tehdä työtä tavoitteesi eteen. Ja sitten se testaus. Testaus on työtä todennäköisyyksien peukaloimiseksi parempaan.