Miksi kokeileminen on kirosana?

Mikä ihme siinä on? Kokeileminen on kirosana.

Kävin Oulussa Kärppäpelissä. Pelin kululla ei tällä kertaa ollut minulle varsinaista merkitystä. Oli asiakasilta ja siinä keskityttiin viihtymiseen. Erien välissä oli mukavaa käydä nappaamassa oluet ja vähän syötävääkin. Lopulta peli päättyi. En vain muista miten. Sekään ei ollut olennaista. Pelin päätyttyä tyrmistys oli suuri. Kaikki ravintolat areenalla oli suljettu ja anniskelu lopetettu. Porukka heitettiin samoin tein ulos pelin jälkeen.

Oletko koskaan törmännyt ravintolaan, joka sulkee ovensa juuri siloin kun tuhansia innokkaita asiakkaita olisi yhtä aikaa jonottamassa ostamaan ruokaa ja juomaa?!

Ihme touhua totesi Yli-innovaatioaktivisti Anssi Tuulenmäki!

Niinpä. Olisiko katastrofi hirvittävä, jos joskus kokeiltaisiinkin pitää mestat auki ja jatkaa juhlintaa areenan ravintoloissa pelin jälkeen? Voisiko se jopa olla tuottoisaa bisnestä?

Kysymys taitaa vain olla siitä, että kukaan ei ole hoksannut hommaa ikinä kokeilla tai kokeileminen on ollut liian pelottavaa. Pahinta mitä voi tapahtua on, että kokeilu epäonnistuu. Mutta niihin tilanteisiin todellinen menestyjä soveltaa myyjän tiukkaa nyrkkisääntöä.

Some will, some wont, so what, next!

Joskus kannattaa heittää vakiintuneet tavat mäkeen ja alkaa kokeilemaan. Siitä voi löytyä erottuvan miljoonabisneksen alku!