Mielipide, ammattilaisen työkalu

Picasson tuotannosta joko tykkää tai ei tykkää. Kyse on henkilökohtaisesta mielipiteestä. Mielipiteen voi lyödä tiskiin erittäin nopeasti, sillä se ei vaadi pitkiä taustatutkimuksia tai lähdeluettelon laadintaa. Siksi mielipide voi olla tehokas työväline. Hyödylliseksi se kuitenkin muuttuu vasta ammattilaisen käsissä.

Taidealan ammattilaiset arvioivat Picasson eri tavalla kuin me muut. He näkevät, että Picasso on tehnyt lähtemättömän vaikutuksen kuvataiteeseen. Picasso pystyi muuttamaan pelin hengen. Näkemystä tukee ammattilaisten valtava tietomäärä ja kokemus. Siksi ammattilainen on mielipiteissään uskottava.

Myös ohjelmistokehityksen ja testauksen ammattilaisilla on vastaava selkänoja. Tietoa ja kokemusta löytyy kyllä massiiviset määrät. Taidealan ja ohjelmistoalan ammattilaisia erottaa kuitenkin yksi ja merkittävä tekijä. Se on rohkeus.

Onneksi rohkeutta voi opetella.

Mielipiteellä ei ole mitään väliä, jos kukaan ei kuule siitä. Siksi opettelu kannattaa aloittaa jo tänään. Hanki rohkeus sanoa mielipiteesi ääneen.