Eeppisten voittojen äärellä

10.000 tuntia pelaamista. Kuka sellaista jaksaisi? Sehän tarkoittaa täysipäiväistä työtä kuuden vuoden ajan. Kuitenkin jo tavallinen tämän päivän 21 vuotias on tuon rajapyykin saavuttanut. Vertailukohtana todettakoon, että esimerkiksi Amerikkalainen koulujärjestelmä istuttaa nuorisoa koulun penkillä yhteensä 10.081 tuntia. Siis saman verran!

Malcolm Gladwell kirjoitti taannoin nyrkkisäännön tästäkin aiheesta. Gladwellin mukaan guruksi tuleminen vaatii noin 10.000 tuntia työtä oman alan parissa. Siksipä herääkin kysymys, missä tämä kaveri on guru ja miksi?

epic win face

Kuvan kasvoilla näkyy aavistus pelonsekaista jännitystä, mutta samalla kiihkeää keskittymistä jonkin hyvin vaikean ongelman ratkaisemiseksi. Toinen pelaaja voi tunnistaa henkilön tunnetilasta vielä herkempiäkin sävyjä. Henkilön silmiltä ja suun asennosta kuvastuu selvästi optimistista toiveikkuutta. Lisäksi ilme on aavistuksen yllättynyt.

Kyseessä on pelaaja, joka on eeppisen voiton äärellä. Hän on saavuttamaisillaan jotain juuri ja juuri mahdottoman rajamailla olevaa suuremmoista voittoa. Hurja keskittyminen ja työskentely palkitaan tuolla hetkellä. Eeppisten voittojen äärellä työskentelevä pelaaja on poikkeuksetta ihannetyöntekijä:

  1. Häikäisevän tehokas ongelmanratkaisija
  2. Äärimmäisen sosiaalinen tiimipelaaja
  3. Innokas ja proaktiivinen ammattilainen
  4. Suuremmoisen tarkoituksen ajama

Tämä tarkoittaa sitä, että juuri tuon kaltaisen ilmeen haluaisin nähdä myös yhä useamman testaajan kasvoilla. Mielellään vielä villien tuuletusten saattelemana. Testaajan työn eeppinen voitto ovat bugit, joita me kutsumme kuitenkin tylsästi nimellä show stopper.

Päivittäinen testaustyö on pelitermeillä sanottuna hemmetin tylsää putkijuoksua. Se on kovin usein regressiotestien ja testitapausten harmaaksi sävyttämä maailma, jossa eeppiset voitot ovat juuri ja juuri sormien ulottumattomista. Ei motivoi ihan hirveästi.

Miksi eeppisen bugin metsästys sinun projektissasi on ulottumattomissa? Mikä estää sinua lähtemästä metsälle? Raivaamalla esteet yksi kerrallaan, parannat varmasti myös testaustyönne tuloksia.