Aina tulee jotain

Maanantaina oltiin pitkästä aikaa toimistolla koko porukka. Kukaan ei ollut reissun päällä. Teemu (nimi muutettu) istahti seuraamme tyylikäs testausaiheinen muki kourassaan “Tänään on hyvä päivä! Lounaaseen mennessä on to-do -lista tyhjänä! Hähä!

Provemugi

Sitten soikin puhelin. “Taloustutkimuksesta hyvää päivää….” ja toisen kerran “Pekka Töpöhännän tukijoukoista hyvää päivää… Ihan muutaman minuutin jos saisin häiritä?

Kahvi ehti väljähtyä kupissa ja sitten tuli posti. Kirjekuori oli levinnyt lajittelussa ja nippu lounasseteleitä oli hävinnyt Itellalla matkan varrella. Ei kun puhelin taas käteen ja selvittämään. Sama ralli jatkui kunnes Havahduin liikehdintään toimiston eteisessä.

Lounasaika! Nyt jo?!

Sama kuvio toistuu pelottavan usein. Pikkujuttu toisensa jälkeen muuttuu isoksi ongelmaksi.

Ohjelmistoprojekteissa on hirveän helppoa sanoa, mitkä testitulokset ovat vähäisiä. Sellaisia, että niihin ei tarvitsisi puuttua. “Tuo bugi on minor” -sanotaan. Useimmiten kokonaiskuva pääsee unohtumaan.

Visualisoi bugit tuotteesi perustoiminnon ympärille vaikka näin. Jos kuva alkaa muistuttaa kalanruotoa, olet liemessä!

Kalanruoto

Älä koskaan sorru vähättelemään ongelmia. Edes pieneltä vaikuttavia. Bugit pesivät porukalla ja voivat vaarantaa koko tuotteesi liiketoiminnan.