Oman arvon tunto on testaajan tärkein työkalu

Sinä Testaaja! Juuri sinä!

kutsun_sinut

Olet tärkeä. Tämä perustavaa laatua oleva ajatus juontaa juurensa yksinkertaiseen, mutta hyvin poliittiseen kysymykseen, minkä kanssa jokainen testaaja on päivittäin tekemisissä. Mikä on bugi? Tutkivan testauksen innovaattorin James Bachin sanojen mukaan:

If there’s a thing that bugs you, then it’s a bug.

Tämä on järisyttävä fakta! Tähän lauseeseen ruumiillistuu se, mistä testauksessa on todella kysymys. Tehtäväsi on kertoa julki ne asiat, jotka sinua häiritsevät testaamassasi tuotteessa juuri tällä hetkellä, riippumatta kehitystyön vaiheesta. Hyppää jäykkien prosessien ja perinteiden luoman kuilun yli muiden tontille kertomaan, mitä sinulle kuuluu!

self-confidence

Suomen kielellä sanottuna: älä säilö ajatuksiasi sisäiseen sarkofagiisi vaan käy avointa keskustelua ympäristösi sidosryhmien kanssa. Näitä ovat esimerkiksi devaajat, managerit ja asiakkaat. Kun puhutaan tuotteen onnistumisesta, sinä olet heidän paras kaverinsa. Saat palkintosi ja eteenpäin ajavan voimasi ajatustesi esittämisestä! Kun seuraavan kerran kysyt itseltäsi…

  • Saakohan tällaista bugia raportoida?
  • Onkohan tämä validi ongelma?
  • Korjataankohan tätä edes?

…tee siitä tiketti! Tai vähintäänkin tee sen verran työsi arvokkaiden tulosten eteen, että avaat keskustelun yllämainittujen sidosryhmien kanssa aiheesta. Koska jos ikinä päädyt näitä kysymyksiä miettimään, kyseessä on varmasti bugi. Luota itseesi, omaan fiilikseesi ja ammattitaitoosi.

Kun luotat itseesi, muutkin luottavat sinuun. Keskinäisen luottamuksen vallitessa voit todella kantaa oman kortesi kekoon yhteisen hyvän puolesta.