Ethän tee asioita oikein?

Kävin aamulla Clas Ohlsonilla. Voi mahdoton, miten paljon hyllyiltä löytyy tavaraa asioiden organisoimiseen. On mappia, koria, kansia, lappuja ja laatikoita. Jos näillä vehkeillä ei koti tai konttori järjesty, niin ei sitten millään.

Sellainen iso Ikeasta tuttu lasikuitukassi täytyy äkkiä ja tosiasiassa tavaran määrä kasvoi juuri puolenkymmentä kiloa. Sehän tarkoittaa vain lisää uutta organisoitavaa.

Testauksen johtaminen ajaa usein työt sisustuslehdistä tuttuun ansaan. Vuosien varrella materiaalia kertyy jatkuvasti lisää. Testitapauksia, testisettejä, bugikuvauksia, raportteja ja strategiatyötä.

Organisaatiovimmaa on toki helppoa ymmärtää, sillä ajatus järjestyksestä tuntuu kauniilta. Organisointi on kuitenkin usein väärä tie täyttymykseen.

Ulkopuolinen tarkastelu paljastaa sen, miten jengi pyörittää prosesseja ja pelivälineitä sen sijaan, että tiimi keskittyisi työn tärkeimpiin tuloksiin.

Jos olet joskus muuttanut, tiedät tämän: Kaatopaikalle ja kierrätykseen lähtee helposti peräkärryllinen tarpeetonta tai toimimatonta tavaraa. Ja se tunne jälkikäteen. Mikä helpotus päästä eroon turhista jutuista. Työelämässä emme kuitenkaan osaa ja usein lisäksi pelkäämme päätöstä pistää kaikki kulunut kaatopaikkakuormaan.

Hyödyttömäksi käyneen hylkääminen on työmme yksi tärkeimmistä taiteista

On oikeastaan aivan sama minkä alan asiantuntija olet. Tämä koskee sinua: Ajat itsesi ahdinkoon, jos keskityt enimmäkseen asioiden organisoimiseen ja oikein tekemiseen. Sen sijaan sinun tulisi opetella valitsemaan.

Asioiden tekeminen oikein on vasta toiseksi tärkein juttu. Tärkeämpää on ensin opetella tekemään oikeita asioita.