Tarkoitusta etsimässä

Maailmassa ei ole mitään hyödytöntä tai tarkoituksetonta. Niityllä taivasta kohti avautuva kukka ei ole mitään muuta kuin kukka. Se elää kauneudelleen, koska se on itsessään kaunis. Maiden halki virtaava joki ei koe itseään hyödylliseksi sen enempää kuin hyödyttömäksikään, koska se on vain joki. Sen ei tarvitse olla mitään muuta.

Ihmisellä on evoluution kovakoodaama, erikoinen taipumus luokitella ympäröivää maailmaa itsensä suhteen hyödylliseksi tai haitalliseksi.

Se, minkä luokittelet itsesi suhteen enemmän tai vähemmän hyödylliseksi, ei välttämättä toteudu samalla tavalla muiden ihmisten ajatuksissa. Arvostat liikaa prosesseja, jotka tuottavat suunnitellussa aikataulussa softaa asiakkaillesi. Tuomitset herkästi käytäntöjä, jotka ovat yhden kerran päästäneet viallisen softan tuotantoon asti. Kaiken mennessä pieleen etsit syyllistä ja vannot suunnittelevasi toteutuksen ensi kerralla paljon kattavammin. Millään näistä ei ole pienintäkään merkitystä jos et ymmärrä niitä, jotka ajattelevat toisin kuin sinä.

Usein näihin toisinajattelijoihin kuuluu myös sinun asiakkaasi!

flower

Onko niityn kukalla suunniteltu aikataulu terälehtien avaamiseen? Onko se ennaltamääritellyt pölyttävänsä siementään aina vain laajemmille alueille? Vältteleekö se haurastumistaan viimeiseen asti, vaikka kesän viimeiset auringonsäteet ovat jo painuneet horisontin alle? Seuraamalla sokeasti omia arvojaan se ei tulisi koskaan menestymään.

Seuraamalla omia arvojasi, koskaan kyseenalaistamatta niitä, sinä et tule koskaan menestymään. Menestymisen ehto on menneisyyden kyseenalaistaminen ja kyseenalaistamisen toteuttava tekijä on testaus, jonka tuloksena saat nopean vasteen tekemällesi työlle. Nopeaan vasteeseen luonnollisesti reagoimalla olet parhaimmillasi.

Olet erehtynyt kuvitellessasi, että testauksen tehtävä on määritetyssä aikataulussa varmistaa softan suunniteltu toimivuus. Se on tarkistamisen tehtävä. Testauksen tehtävä on kyseenalaistaa tekemäsi suunnitelmat ja niiden eteen tekemäsi työ. Testauksen tehtävä on kyseenalaistaa sinun arvosi! Testaus puhtaimmillaan on asiakkaasi arvojen eteen taisteleva leegio, jotta sinä voisit uudistua.

Asiakkaan arvokysyntä on sinun elinehtosi. Paras, mitä voit yritystoiminnallesi tehdä on avata silmäsi näkemään maailma asiakkaasi silmillä. Niillä silmillä, joilla ammattitaitoinen testaaja katselee maailmaa.