Call to Action: Testauksen Esitaistelijat

Nyt on niin, että rohkaisen mieleni ja kurkotan kohti tuntematonta, sillä asia on niin tärkeä.

Tammikuu on tyypillisesti tarkoittanut ihmisille U.P.E:tä. Se on lyhenne sanoita Uusi Parempi Elämä. On uudenvuoden lupauksia ja tipatonta tammikuuta. Kuntokuuria ja muita ryhtiliikkeitä.

Tällä kertaa päätin kuitenkin ajatella toisin. Kutsun sinuakin mukaan pieneen ajatuskokeeseen. Kysymys on yksinkertainen. Mikä on osaamisesi ja ammattimaineesi taso tammikuussa 2022? Mitä sellaista teit kuluneiden vuosien aikana, mistä asiakkaat, kilpailijat ja kollegat kertovat kuorossa sankaritarinoita?

Tuo kysymys veti meikäläisen hiljaiseksi.

En usko, että teollisen yhteiskunnan jäänteistä ponnistava tehdasajattelu tuottaa enää pitkään kilpailukykyä kenellekään alallamme. Aasia ja Automaatio ovat muutaneet toimialaamme jo nyt peruuttamattomasti eikä loppua näy. Lisäksi työvälineiden, vaihtoehtojen ja viihdykkeiden ylitsevuotava runsaus hautaa helposti alleen tulevaisuuden työlle olennaisimman asian. Ihmiset.

Olen tutkinut viimeiset vuodet sitä, missä todellinen asiantuntemuksen arvo syntyy ja vastaus ei löydy yksin työtunneista tai teknologioista. Se löytyy kohtaamistemme laadusta. Siitä kuinka energinen, ilahtunut, turvallinen, varma tai iloisesti yllättynyt olo jää ihmisille, joita saamme palvella.

Menestystarinat softakehityksessä ja testauksessa syntyvät ainoastaan toisen halusta ryhtyä kertomaan niitä.

Perustelen saman vielä toisin sanoin: Lääketeollisuuden yksi ylivoimaisesti suurimpia innovaatioita seuraa oivalluksesta, että hoitovasteet nousevat ihmisten kohdatessa. Virittämällä ihmisten kohtaamista, viritetään samalla lääkkeen hoitovastetta. Sama oivallus pätee myös asiantuntemukseemme. Siksi rohkenen väittää, että tulevaisuuden testauksessa on kysymys taiteesta. Art of Testing.

Tekniset taidot ovat tietenkin edellytys, jolla ylitetään onnistumisen kynnys. Sen varaan viritetystä johtajuudesta, menestyksestä ja upeista läpimurroista syntyvät ne tarinat, joita haluamme asiantuntijana, yrityksenä tai yhteiskuntana kertoa.

Keväällä rakennan polun sinne, missä kulkijan jalka ei vielä tähän asti ole usein tallannut. Nyt kutsun sinuakin mukaan. Tässä on ohjelma, jonka tavoite seuraavien 5 vuoden aikana on valmistaa testauksen esitaistelijoiden armeija tulevaisuuden haasteisiin. Sellainen joukko guruja, joista vielä jälkipolvetkin puhuvat silmät loistaen.

Champions of testing.

Olen tiristänyt tähän koko kokemukseni toimialasta ja tulen laittamaan katseen alla kaiken peliin. Hikeä ja kyyneleitä säästämättä!

Jos voisit harkita lukevasi lisää, liitän loppuun tarkemman kuvauksen valmennusohjelmasta. Voisiko tämä sopia jollekin tutullesi?

Tästä lisää aineistoa asian tutkimiseksi: Champions of Testing 2017