Testaajan tiedostamaton valta

Testaajan tehtävä on ojentaa auttava kätensä, jotta tuote pysyy hyvässä kunnossa ja projekti pysyy aikataulussa. Kun tarkkailemme ympäristöämme on kuitenkin havaittavissa, että auttamiseen liittyy paljon tiedostamattomia tarkoituksia.

Auttaminen on valtapeliä, jossa teemme toisen riippuvaiseksi meidän avustamme.

Miksi ylipäänsä autamme toisia ihmisiä? Siksi, että olemme itsekkäitä. Kaikki, mitä teemme kantaa sisällään itsekkyyden siemenen. Teemme hyvää itsellemme ja toisillemme, koska hyvänteosta seuraa itsellemme hyvä mieli. Sen lisäksi teemme hyvää muille, jotta välttäisimme sairastumasta pahaan mieleen. Hyvän tekeminen ja toisen auttaminen kieltämällä itsekkyytensä – tai erityisesti tekemällä sen syyllisyydentunnosta – synnyttää luonnottomia riippuvuussuhteita, joihin addiktoidumme.

Kun teemme toiselle hyvää ojentamalla auttavan kätemme syntyy samalla tiedostamaton valtapeli, jossa meidän valtamme on riippuvainen siitä, että autettu alistuu oman valtamme alle. Kun näin tapahtuu, emme halua luopua saavutetusta vallastamme.

Tunnemmehan itsemme tärkeiksi, kun jokin/joku on meistä riippuvainen.

Vältä ylimääräisten riippuvuussuhteiden syntymistä. Sen sijaan, että tarjoaisit auttavan kätesi kaatuneelle, tarjoa mieluummin tuki jolla hän pääsee omin voimin ylös. Tarjoa apua, joka tekee heikosta vahvemman ja vahvistaa vahvaa entisestään.

Toisin kuin sinut on aina ehdollistettu ajattelemaan tee viisaita tekoja, jotta ympärilläsi olevan työyhteisön onnistumistarinat ja softaprojektin elämä eivät olisi riippuvaisia Sinun avustasi. Seuraukset tulevat olemaan järisyttävän hienoja.