Jussi Niittyviita

Jussi kouluttaa testaustyöstä arvokkaampaa

Jussi Niittyviita on testausprofeetta. Hänen ristiretkensä tavoitteena on varmistaa, että softatuote palvelee bisnestarkoitustaan. Oletko koskaan ihmetellyt, miksi testaajat tekevät mitä he tekevät? Ymmärrätkö, mitä testaustulokset sinulle tarkoittavat ja mihin kirjoittamattomiin arvoihin ne perustuvat? Oletko tuijottanut punaisia ja vihreitä prosentteja niin kauan, että näet kaiken harmaana ja viet projektit loppuun sormet selän takana ristittynä? Ääritilanteissakin Jussilla on kirkas visio siitä, miten testaus tulee hoitaa.

Testauslaboratoriossa työskennellessään Jussi on päivittäin tiiviissä yhteistyössä testaajien aateliston kanssa, joten kiistämättömästi parhaat käytännöt ovat tarttuneet mieheen kuin purkka tukkaan. Ei turhaa peukaloiden pyörittelyä, ei napinaa teknisistä ongelmista, ei ylimääräistä prosessilässytystä, vaan testauksen tilaajan tarpeen täyttämistä ja vielä enemmän. Ojenna kätesi, niin Jussi johdattaa sinut askeleen pitemmälle.