Ranskalainen sisäänheittäjä

Istuin kahvilassa Lontoossa keväällä, ja seurasin kadun toisella puolella hääräävää ravintolan sisäänheittäjää. Ilmeisesti ranskalainen kaveri. Vekkulia porukkaa sanon minä, ja tarkkasilmäistä työssään.

Nainen askeleen edellä: Seurana oikea herrasmies. Tai lapanen. Vaikea sanoa. Mutta sisäänheittäjä oli tilanteen tasalla. Hän astui askelen edelle pariskunnasta ja heitti vasemman olkansa yli naiselle jotain, mikä nauratti kaikkia. Kaksi askelta ja stoppi. Pariskunta tsekkaa menua ja suostuu sisään. The game is on!

Kolmestaan: Isä asteli autotien puolella, äiti näyteikkunoiden ja lapsi määräsi tahdin vanhempien välissä. Sujuva sisäänheittäjä polvistui lapsen kohdalle. Pudotti kai taskussa odottaneen pallon avatakseen leikkisästi keskustelun perheen pikkupomon kanssa. And he scores once more!

Grande finale: Viimeinen se vasta vaikea pala olikin. Nainen näytti sitruunan syöneeltä. Mies tyrkyttäjiin kyllästyneeltä. Molemmat hiplasivat kännykkää ja tallustivat tasatahtia eteenpäin. Pettämätön pelisilmä ja keskustelunavaus houkuttivat parin kadun varressa komeilevan menun äärelle “ihan vaan vilkaisemaan”.

Hämmästelin suu auki, kun tarkkasilmäinen asiakastuntija kaivoi myös kännykän esiin ja lähti leikkiin mukaan. TripAdvisor taisi tehdä tehtävänsä. Kolme maalia kolmessa minuutissa. Olin vaikuttunut.

Ranskalainen sisäänheittäjä menestyy, sillä hän ei pelaa peliä päästäkseen vetämään omaa myyntipuhetta. Hän keskittyy kahteen asiaan ohi itsensä. Lopputulokseen ja vastaantulijaan.

Ketä sinä palvelet? Tunnetko jo asiakkaasi ja tavoitteesi, kuin ranskalainen sisäänheittäjä?