Ohjelmistoalan antidopingasiantuntijat

Hombot on sympaattinen kaveri. Robotti-imuri elektroniikkajätti LG:ltä. Erityistä vehkeelle on siitä löytyvä kamera. Kämppää voi paitsi siivota, myös monitoroida etänä.

Sellainen, jos mikä on mehukas kohde kiinnostuneelle.

Tietoturvayhtiö Check Point löysi nimittäin aukon, josta hakkeri pääsi livahtamaan imurilla kotiin. Tsekkailemaan, mitä nyysittävää tästä linnasta löytyy? Ja toki onko perheen vahtikoira Dopsu kotona juuri tänään.

Tietenkään lysti ei loppunut siihen. Samanlaisin sulavin liikkein hakkeri pääsi Hombotin kautta hallinoimaan kylmälaitteita, liettä ja lämpöpumppua. LG:n saatua haavoittuvuusraportin, yritys julkaisi korjauspäivitykset nopeasti.

Hakkerit ovat usein askeleen edellä aivan kuin douppaajat urheilussa.

Henkilökohtaisen suoja-alueen rikkominen kuulostaa pahalta, mutta tosiasiassa tarjoamme toistuvasti uusia tarttumapintoja tuntemattomille tahoille askeltaessamme eteenpäin ihmiskunnan teknologiaevoluutiossa.

Onneksi jokainen hakkeri ei tahdo tuhoja. Devauksen tukena ja huipputuotteiden takana takana työskentelee myös softamaailman antidoping -professionals (SWADP. Eiks olekin jotenki siisti lyhenee?). Tarkoitan tietenkin testaajia.

Olipa kysymyksessä häikäilemätön, valtavia voittoja tavoitteleva yritys tai eettisten periaatteiden ja avoimen yrityskulttuurin edellekävijä, periaate on sama. Asiakkaan elämään astuvat bugit on parasta pyydystää ajoissa.

Jos bisnes ei huolehdi asiasta itse, joku muu maailmalla tekee sen varmasti ja on vain tuurista kiinni sattuuko kyseinen hakkeri olemaan hyväntahtoinen.