Perffitestaus pidentää ikää

Elämässä löytyy paljon asioita, jotka eivät pidennä maailmankaikkeuden mittasuhteissa pienen ja muutoinkin merkityksettömän ihmisen ikää: stressi, harmitus, turhautuminen, viha, kiire, ahdistus, masennus, kauna, huoli, murehtiminen, katumus, paheksunta, katkeruus, pelko, kateus, ajattelu, älyllinen ylpeys, täydellinen suhteellisuudentaju, järkähtämätön realismi…

Sen sijaan järkevästi toteutettu perffitestaus pidentää ikää. Tarkemmin sanottuna edellä listatut asiat ovat suoraa seurausta siitä, että perffitestaus on jätetty kokonaan tekemättä, tai se on tehty puutteellisella osaamisella, ymmärtämättä tuloksista sen enempää kuin mummosi ymmärtää nykyajan teknologisista hömpötyksistä. Tämähän on tunnustettu lääketieteellinen fakta. Perffitestausta ei ole mitään syytä jättää tekemättä, koska se on järkevästi toteutettuna todella simppeliä, ja järkevän toteutuksen seurauksena tuloksetkin ovat sellaisia, että mummosikin ne ymmärtää.

Perffitestauksen tarkoitus ei ole mitata jokaisen nippelin suorituskykyä, vaan antaa tietoa kuinka paljon käyttäjäkuormaa Sinun bisneslupauksesi kestää.

Lähtökohta mille tahansa perffitestaukselle tulee olla tuotteen/palvelun bisneslupaus. Tärkein kysymys on: Mitä varten tuote on olemassa, eli minkä ongelman se ratkaisee tässä laajassa maailmankaikkeudessa? Seuraava vaihe on tarkentaa millainen on kaikkein merkittävin käyttäjäskenaario (mikäli tieto on ylipäänsä analytiikasta saatavilla, muuten mennään parhailla arvauksilla niin kuin elämässä yleensäkin edetään). Kun tiedossa on käyttäjäpolku (tai -polut), joka tuottaa merkittävän määrän kokonaiskuormituksesta, perffitestauksen tärkeimmät perusteet ovatkin jo kasassa. Muutaman testauksen valmisteluihin liittyvän asian jälkeen kaikki tarvittava on puhuttu.

Asiantunteva PerffiGuru saa kaiken tarvitsemansa tiedon vain kahden tunnin istunnossa kysymällä oikeita kysymyksiä. Loppu on raakaa työtä ja legendaarisia tekoja.

Jos PerffiGuru ei pysty tekemään testausta yhdessä viikossa, alennettakoon hänet PerffiMieheksi. PerffiMiehet lähestyvät testausta monimutkaisesti, mikä tuottaa monimutkaista jälkeä, johtaen edelleen monimutkaisiin raportteihin. PerffiGurun puolestaan tunnistaa yksiselitteisistä ja ymmärrettävistä valmisteluista, työstä ja tuloksista. Kukaan ei hyödy liian mutkikkaasta perffiraportista mitään (paitsi ehkä devaaja avotoimiston pimeässä nurkassa, jonka työ ei omasta mielestään ole ymmärtää bisneksestä mitään). PerffiGurun tekemä testaus on tehokkain vastalääke ylimpänä mainituille syytekijöille, jotka johtavat väestön nopeutuvaan henkiseen ikääntymiseen, suomeksi sanottuna v*tutukseen.

Perffitestauksessa vähemmän on aina enemmän. Järkevästi toteutettu (=selkeämpi ja yksinkertaisempi) perffitestaus säästää paljon aikaa ja rahaa, tuottaen samalla kirkkaimpia tuloksia.