Ammattilaisen ajatusten voima

Naista pyydettiin edustamaan yritystä alan kongressissa Sveitsissä. Nainen pelästyi ja kauhistui. Enhän minä voi sinne lähteä! En löydä kentältä hotellille ja en saa sanaakaan suustani kongressissa” nainen ajatteli.

Tämä ammattitestaajana työskentelevä nainen sanoi kuitenkin pomolleen: kyllä, aikataulu sopii kalenteriini ja voisin lähteä. Samalla hetkellä nainen katui päätöstään. Mitä tästäkin tulee. Pelkään lentämistä. En löydä perille. Närästykseni pahenee sveitsiläisestä ruuasta. Olen juuri löytänyt rytmin unen kanssa ja en halua pilata untani ja joutua taas unettomuuden kierteeseen.

Nainen keksi syitä toisensa perään, miksi hän voisi vielä perua matkansa: tuli tärkeä projekti hoidettavaksi, jonka aikataulut estävät lähtöni. Mieheni kaipaa tukeani kotona kun on menossa leikkaukseen. Vanha äitini saaattaa sairastua.

Ajatuksissaan nainen uskoi kaikkiin näihin syihin. Hän ei löytänyt lopulta enää yhtäkään syytä, miksi juuri häntä oli pyydetty lähtemään kongressiin. Kaikki ajatukset ajoivat häntä kohti matkan peruuntumista.

Viikkoa ennen matkaa nainen päätti: lähden vaikka pää kainalossa. On minusta kiinni millainen reissusta tulee ja miten yritys hyötyy kongressista. Pystyn tähän ja lähden matkaan. Edelleen naisen mielessä kävivät ajatukset kuten: en pysty lähtemään, uneni häiriintyy. Närästys pahenee. En osaa, en pysty.

Voittava ajatus oli kuitenkin: Lähden vaikka pää kainalossa.

Ajatusten voima tekee sinusta sen ammattilaisen, jonka itsestäsi luot.