Pähkähullut kysymykset ja tikittävä munakello

Yksin ei voi menestyä. Parhaaseen tulokseen päästäkseen on antauduttava yhteistyöhön.

Softatuotteen kehityksessä devaajan ja testaajan yhteistyö voi johtaa huikeisiin tuloksiin. Virheetön tuote saadaan markkinoille nopeammin, kun testaaja tietää mitä devaaja haluaa, ja devaaja ymmärtää miten testaajan löytämät bugit heikentävät tuotetta.

Yhteistyön tiiviys riippuu siitä, mitä halutaan saada aikaan ja minkälaiseen työhön testaaja on palkattu. Jos tilaaja on pestannut testaustiimin laatupoliisiksi tuotteen toimituksen yhteyteen, ei yhteistyön välttämättä tarvitse olla tiivistä.

Kun taas halutaan kehittää softaa nopeasti ja tehokkaasti niin, että virheitä tulee mahdollisimman vähän, yhteistyö devaajan ja testaajan välillä on ratkaisevan tärkeää. Koska kun kehittäjä kuulee bugista pitkän ajan päästä, on virheen etsiminen sama kuin etsisi tiettyä perhekuvaa mummolan ullakolta. Muistijälki on ehtinyt haalistua ja aikaa virheen löytämiseen kuluu paljon. Mitä tiiviimmässä yhteistyössä devaaja ja testaaja tekevät töitä, sen nopeammin ja selkeämmin tieto kulkee.

Miten näin tiiviiseen yhteistyöhön sitten päästään? Esimerkiksi istumalla saman pöydän ääreen!

Katso videolta vastauksia pähkähulluihin kysymyksiin munakellon tikittäessä tahtia!

Joko olet muuten liittynyt mukaan AamuQAQAn sisäpiiriin? Liity mukaan ilmaiseksi: https://testauskoulutus.fi/aamuqaqa/
Liityttyäsi saat viikoittain sähköpostiisi videomateriaalia laadunvarmistuksesta ja testauksesta!