Travel, ohjelmistojen aatelia

Muutama kaveri työskentelee Oulun yliopistolla. Kuten monissa muissakin julkisen palvelun laitoksissa, on sielläkin käytössä Travel-matkalaskutusjärjestelmä. Käytettävyysongelmien takia softa on ollut päivityksessä kuukausia. Eräs kaveri päivitteli ircissä uutta päivitystä:

13:20 <@Anonyymi> info: ei valuuttakurssia
13:21 <@Anonyymi> tämä fyi kun valitset euron valuutaksi
13:30 <@Anonyymi> aah aa! asiaa tutkittuani intter.netistä, tämähän onkin varsin loogista ja taas vaan käyttäjän vika.
13:30 <@Anonyymi> “taksi, kotimaa” on nimittäin sen verta spesiaali kululaji muiden 300 eri kululajin joukossa että sen tapauksessa ei saa mennä valitsemaan valuutaksi euroa
13:30 <@Anonyymi> vaan se pitää jättää tyhjäksi

13:32 <@Anonyymi> mutta nyt kun tuon opin niin ehkä jopa onnistun ihan koko laskun tekemään omin kätösin nyt

13:42 <@Anonyymi> VIRHE: Pakollinen lisäseliteteksti puuttuu kulu/km -riviltä [-25] 13:42 <@Anonyymi> nuolasin ennenkuin tipahti
13:47 <@Anonyymi> jep. tähän tyssäs. mistään ei puutu mitään. en ainakaan löydä, eikä löytänyt xx:kään.
13:47 <@Anonyymi> tallennus ja kuitit sihteerille ja siitä jatkaa sitten se
13:54 <@Anonyymi> oih, löyty syy. kotimaan kulut vaatii “seliteteksti”-kentän lisäksi vielä “lisäselitteen” joka pitää käydä eri ikkunassa kokonaan syöttämässä 😀
13:54 <@Anonyymi> sillä eihän se taksi nyt yhdellä selityksellä selity

Kuinka huono Travel onkaan ollut ennen kuukausia kestänyttä päivitystä?

Tästä purkauksesta kiinnostuneena googlettelin travelia hieman. Mielenkiintoisin keskustelu löytyi suomi24-palstalla, jossa keskustelunavauksessa siteerattiin Helsingin Sanomia 4.1.2009. Hesarin juttu löytyy digilehdestä, josta sen pääsee Hesarin verkkotunnuksilla lukemaan.

Jutussa haastatellaan TKK:n vuorovaikutteisen digitaalisen median professoria, joka on tutkinut valtionhallinnon ohjelmistohankintoja. Ei silitellä päätä ei. Hyvä herra professori oli ottanut yhteyttä Travelin tilaajaan, ja vähän kysellyt asioista.

Vastaanotto oli nihkeä. Takala sai muun muassa kuulla, että ohjelman testaamisessa haluttiin lakisyistä sulkea pois nykyiset Travelin käyttäjät.

Peruste, oli että koska olemme käyttäneet ohjelman aiempaa versiota, voi meillä olla sen toimittajaa kohtaan ennakkoasenne, minkä takia emme ole puolueettomia.

Vetää sanattomaksi.

Ennen kuin julkaiset ohjelmiston, pyydä nyt hyvänen aika kommentit edes peruskäyttäjältä.