Mitä kannattaa hankkia, kun lähtee testausostoksille?

Pysähdyimme perjantaina pohtimaan testaajan työtä höyryävän tuoreen kahvikupin äärellä. Siinä syvällisiä pohtiessa päätimme tarkentaa siihen, mikä on testaajan työn tärkein tulos?

Vastauksia löytyy toki yhtä paljon, kuin testaajia. Toisen mielestä testauksessa on kysymys laadun parantamisesta, toisen mielestä homman nimi on mittaustulosten tuottamisessa. Kolmas taas väittää, että testaaja rakentaa luottamusta tuotteen laatuun ja neljännen mielestä testaaja taas tuhoaa luottamusta.

Vastauksia sateli ihan liikaa siinä stormatessa, joten päätimme yksinkertaistaa ongelmaa tässä valinnan paikassa.

Jos testauksen budjetti asetetaan tuskallisen tiukaksi ja kulutasoa pitäisi vielä entisestään leikata, niin mitä jäisi jäljelle?

  • Testispeksit ja caset? Roskiin
  • Testitulosten mittarointi? Roskiin
  • Testaussuunnittelu? Roskiin
  • Automaatio? Roskiin
  • Tarkistustyöt? Roskiin
  • Testauksenhallintajärjestelmät? Roskiin

Aika suuri siivu siitä testaajan päivittäisestä työstä päätyi meidän pöydässä roskikseen, mutta yksi juttu siihen jäi. Mikäpä luulette sen olleen?

Niinpä: Bugithan siihen jäivät. Ne kertovat mitä vikaa softassa on. Ne kertovat miksi se maksava loppuasiakas saattaa valittaa tai olla tyytymätön. Ne kertovat mitkä sudenkuopat kannattaa julkaistessa välttää. Kaikessa yksinkertaisuudessaan ne ovat

Things that Bug you

Entäpä jos ensikerralla testausta ostaessasi päättäisitkin hankkia vain sen konkreettisimman tuloksen? Osta ensikerralla vain bugit!