Ehdokas vuoden 2012 kalleimmaksi bugiksi

Kesälomat alkaa olla lusittuna, illat pimenee ja työtahti tiivistyy!

Blogi avaa kevyellä bugi-aiheisella uutisella. Tämäkin blogi on ajoittain ruotinut kalleimpia virheitä. Vuoden 2012 kisaan on ilmoittautunut varteenotettava vaihtoehto.

Jersey Cityssä pääpaikkaansa pitävän Knight Capitalin kaupankäyntiohjelmiston algoritmiin on livahtanut virhe, joka on aiheuttanut 440 miljoonan dollarin vahingon. Seuraavana päivänä yhtiön arvo romahti yli 50%. Päivän päätteeksi pörssikurssi oli n. kolmanneksen pienempi kuin ennen virheen sattumista.

Eikä siinä vielä kaikki. Kun selailee Knight Capitalin verkkosivuja, voi tappio olla merkittävästi suurempi. Yritys nimittäin markkinoi sivuillaan hyvin voimaakkaasti teknologiaansa tehokkaan ja tuottoisan kaupankäynnin ytimenä. Teknologiaa esittelevällä sivustolla kerrotaan mm. näin:

Our robust technology infrastructure and flexible architecture provides instant access across multiple asset classes to liquidity both within and outside of Knight.

Ja näin:

With our regular, prudent investments in our technology platform, Knight strives to remain ahead of the latest technology developments, providing advanced market access and trade execution services across multiple asset classes.

Mitäpäs luulette nykyisten ja tulevien asiakkaiden ajattelevan yrityksen luotettavuudesta, kun keihäänkärjeksi nostettu teknologia pettää dramaattisella tavalla? Ei se ainakaan lisää asiakkaiden luottamusta.En ihmettelisi yhtään, vaikka sijoittajat alkaisivat vetää rahojaan pois. Ainakin uutisen kommentit ennustavat kovin synkkää tulevaisuutta yritykselle.

Mikäli markkinoit yrityksesi teknologista ylivertaisuutta, joudut myös väistämättä panostamaan sen toimivuuteen. Muuten bugit käyvät reaalista arvoaan paljon kalliimmiksi.