Pyykkäriä tympii

Olen vuokrannut Helsingistä kalustetun yksiön. Sijainti on vallan loistava ja varustus riittävä. Saunan lisäksi  mukavuutena on sisäpihalle avautuva lasitettu parveke. Kaikki on periaatteessa oivallisesti, mutta tuon hemmetin pyykinpesukoneen voisin heittää mäkeen.

Nimittäin.  Osaan laittaa sen hienosti päälle oikealla ohjelmalla. 40°C ja vajava kaksi tuntia on oivallinen ohjelma kerran pidettyjen vaatteiden pesemiseen. Osaan myös käyttää ajastinta!

Mutta HELVETTI SENTÄÄN en ole ollenkaan varma, että miten sen koneen saa auki pesun jälkeen.

Kun ohjelma on valmis, alkaa kone piipata. Jos painan virtanappia, se saamarin lukitusta kuvaava punainen logo on ruudulla. “Ehei, ei tätä vielä voi avata!” Odottelen muutaman minuutin, mutta valo ei sammu, eikä magneetilla toimiva lukko aukea. Virta päälle ja pois. Hyvä idea. Paitsi että silloin ohjelma alkaa alusta.

Ohjelman voi kyllä laittaa tauolle, mutta sitä ei voi keskeyttää. Ja se lukko.Se pysyy kiinni. Joskus olen saanut luukun auki aivan sujuvasti, mutta en oikein tiedä miksi. Nyt näppäsin töpselin irti pistorasiasta, mutta eipä auta. Luukun lukko ei aukea. Eikä oikein lekaakaan viitsisi käyttää, koska sukat ja kalsarit eivät todennäköisesti ole särjetyn luukun arvoisia. Sitä paitsi asunnon varustukseen ei kuulu lekaa.

Älä koskaan tee softaa, joka saa käyttäjän tuntemaan itsensä tyhmäksi. En halua olla tyhmä. Siksi en ikinä osta itselleni LG:n valmistamaa pyykinpesukonetta.