Ei valmistu viilaamalla


Ihmiseen on sisäänrakennettu semmonen jännä ominaisuus, että pitää suunnitella älyttömän tarkasti kaikki. Pilkulleen pitää suunnitella, jotta varmasti osataan tehdä kerralla oikein. Kaikki poikkeustapaukset pitää ottaa huomioon ja kirjata ne ylös, jotta voidaan edetä.

Tämä tietenkin on järkevää niissä tapauksissa, jossa kaikki muuttujat tunnetaan etukäteen ja muuttujien vaikutus lopputulokseen tiedetään.

Harmi vain, että näitä tilanteita on hyvin harvoin. Emme voi mitenkään tuntea kaikkia syy-seuraussuhteita.

Silloin parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen pääsee vain kokeilemalla. Jos ei ole olemassa ilmeselvää ratkaisua, kannattaa ottaaa yksi edes kohtuullisen järkevältä tuntuva ja kokeilla sitä käytännössä. Kokeilun jälkeen tehdään havainnot ja havaintojen perusteella korjataan suuntaa, mikäli aihetta on. Ylianalysointi johtaa siihen, että käytetään kasapäin rahaa suunnitelmiin, jotka voidaan heittää romukoppaan viikon työn jälkeen.

Nopeiten ja halvimmin oikealle uralle pääsee Tee – Opi – Paranna – menetelmällä.

Uudistimme Proven nettisivut. Osa tykkäsi, osa ei. Jonkun mielestä modernit, toisen mielestä sekavat. Teknisten virheiden korjaamisen jälkeen päätimme, että pannaan nämä liveen ja katsotaan mitä tapahtuu. Koska emme voi oikeasti tietää. Turha käyttää aikaa asian murehtimiseen, kun asia voidaan tarkastaa kokeilemalla.

Mene osoitteeseen prove.fi ja kerro mielipiteesi kommenttikenttään. Kiitos avustasi!

Aiheet:
Ohjelmistotestaus

Anna hyvän kiertää:

Kommentit

 1. Stedi kirjoitti:

  Tarjouslaskuri on nerokas ja yleisesti rento visuaalinen toteutus koko saitilla. Yritysesittelystä plussaa, mutta olisiko sivulla olleen kuvan pitänyt noudattaa sarjakuvalinjaa? 😉

 2. On jätkillä ainaki pokkaa copyn suhteen 😀

  Hauskaa oli lukea setti läpi.
  Tuotteistaminen myös hyvällä tasolla!

  Vähän ilmaa olisin kaivannut sivulle,
  nyt on vähän ahdas ensivaikutelma.

 3. Marko kirjoitti:

  Hyvät sivut, eroaa massasta pirteesti! Valitettavasti turhan moni jaksaa myydä edelleen ”laadunvarmistajia”. Kerran lupauduin ostamaan erään firman kaikki ”laadunvarmistajat” meille duuniin, jos ne oikeasti varmistaa ja takaa laadun. Mut ei niitä sitten ollutkaan tarjolla..

  Tässä vielä Fingerporin näkemys aiheesta ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”: http://www.hs.fi/fingerpori/s1349772224255

 4. Ammattitestaaja kirjoitti:

  Pirteet on sivut kyllä! Hieman tulee sellaista fiilistä kun tuoreeltaan sivut avaa, että siellä on niin mahdottoman paljon kaikkee grafiikkaa, viivaa, väriä ja kuvaa.

  Löysin omasta mielestäni loistavan tuunauksen joka korjaa tilanteen. Disabloin taustakuvan Adblock Plussallani eli tämän:

  prove.fi/wp-content/themes/prove/images/body_bg2.jpg

  Ja avot! On muuten pikkasen komee toi grafiikka puhdasta mustaa taustaa vasten. Kokeilkaapas muutkin.

 5. Jaakko Sakaranaho kirjoitti:

  Hyviä kommentteja! Erityispropsit Ammattitestaajalle, tuo näyttää ilman sivupalkkeja tosi paljon väljemmältä.

  Marko, kiteytit hienosti termin ”laadunvarmistus” keskeisen ongelman. Täysin epäkonkreettista höttöä!

 6. Ari Hakala kirjoitti:

  Chrome + Linux 1366×768:

  Ylälaidan bugimittarin layoutissa vikaa; tausta ei osu kunnolla bugimittarin kohdalle.

  Laittaisin kuvan tähän liitteeksi, mutta kun ei voi…

 7. Ari Hakala kirjoitti:

  Tässä blogissakin muuten lähetä nappi on aika harmaan näköinen, ikäänkuin olisi disabloitu…

 8. Ari Hakala kirjoitti:

  Pienistä puutteista huolimatta selkeästi parempaan suuntaan mennyt!

 9. Kaitsu kirjoitti:

  Siitä täytyy nostaa hattua että pidätte linjanne noitten piirroskuvien yms. kanssa. Olen aina ihmetellyt etteikö teille koskaan tule ”uskottavuus” -ongelmaa mahdollisen uuden asiakkaan kanssa kun täytyisi antaa muutama tonni Chuck Norrisille tai gorillalle?

  By the way, ”Prove” –>”Gurut” -osio –> ”Tulossa pian!” –> siis teillä ei ole vielä yhtään gurua? 🙂

 10. Jaakko Sakaranaho kirjoitti:

  Kiitoksia Apelle! Tuo ”lähetä”-nappi vaatisi kyllä korjaamista.

  Kaitsu, hyvä huomio tuo uskottavuuskysymys. Tiedämme, että osa yrityksistä (tai oikeammin yritysten työntekijöistä) pitää Provea ihan liian radikaalina tai epäuskottavana toimijana.

  Me näemme asian niin päin, että jos gorilla tai Chuck on jollekin liikaa, ei meidän yhteistyöstä tulisi kuitenkaan yhtään mitään. Parempi, että emme hukkaa toisemme aikaa.

 11. Teemu kirjoitti:

  Sarjakuvien rakastajana pitää sanoa että osuu suoraan hermoon :D. Vakavaa työtä tarvitse mielestäni kuvata niinkään vakavasti. Ytimekäs viesti, hauskasti esitettynä uppoaa parhaiten :). Sitä paitsi se on erilainen ja erottuminen positiivisen rennosti ei tosiaan tee hallaa. Itsellä huomasi aina että viesti meni kalvosulkeisissa paremmin perille kun aloitti vaikkapa bud lightin mainoksella aluksi ja malttoi tiivistää puolet pois kalvoistaan :D.

 12. Ammattitestaaja kirjoitti:

  Nyt toimii tuo uusi tausta. Onnistunut korjaus. Annan arvosanaksi tämän asian osalta Passed.

Jätä kommentti