Ei valmistu viilaamalla

Ihmiseen on sisäänrakennettu semmonen jännä ominaisuus, että pitää suunnitella älyttömän tarkasti kaikki. Pilkulleen pitää suunnitella, jotta varmasti osataan tehdä kerralla oikein. Kaikki poikkeustapaukset pitää ottaa huomioon ja kirjata ne ylös, jotta voidaan edetä.

Tämä tietenkin on järkevää niissä tapauksissa, jossa kaikki muuttujat tunnetaan etukäteen ja muuttujien vaikutus lopputulokseen tiedetään.

Harmi vain, että näitä tilanteita on hyvin harvoin. Emme voi mitenkään tuntea kaikkia syy-seuraussuhteita.

Silloin parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen pääsee vain kokeilemalla. Jos ei ole olemassa ilmeselvää ratkaisua, kannattaa ottaaa yksi edes kohtuullisen järkevältä tuntuva ja kokeilla sitä käytännössä. Kokeilun jälkeen tehdään havainnot ja havaintojen perusteella korjataan suuntaa, mikäli aihetta on. Ylianalysointi johtaa siihen, että käytetään kasapäin rahaa suunnitelmiin, jotka voidaan heittää romukoppaan viikon työn jälkeen.

Nopeiten ja halvimmin oikealle uralle pääsee Tee – Opi – Paranna – menetelmällä.

Uudistimme Proven nettisivut. Osa tykkäsi, osa ei. Jonkun mielestä modernit, toisen mielestä sekavat. Teknisten virheiden korjaamisen jälkeen päätimme, että pannaan nämä liveen ja katsotaan mitä tapahtuu. Koska emme voi oikeasti tietää. Turha käyttää aikaa asian murehtimiseen, kun asia voidaan tarkastaa kokeilemalla.

Mene osoitteeseen prove.fi ja kerro mielipiteesi kommenttikenttään. Kiitos avustasi!