Älä! Kaikki menee rikki!

Istuin aamulla junassa. Matkalla Helsingistä Tampereelle. Aurinko paistoi niin kirkkaasti, että sähköpostihommista ei tullut mitään. Onneksi junassa on sellainen viihdyttävä ominaisuus, että pääsee kuuntelemaan kanssamatkustajien juttuja.

Käytävän toisella puolella pöytäpaikalla istui ryhmä muita työmatkalaisia. Mies kävi pikaista puhelinpalaveria ja välillä jutteli vastapäätä istuvien kollegoidensa kanssa. Palaverin jälkeen hän nappasi Mokkulan irti läppäristä ja alkoi pakata kamoja laukkuun.

Siinä samassa vastapäinen naiskollega havahtui:

Ethän sä vaan vetänyt sitä mokkulaa irti tuosta noin vaan?!?! Etkö sä tiedä mitä kaikkee siinä voi mennä rikki? VPN ja sähköpostisovellukset. Entä meän ERP?!?! Se yhteys pitää aina ensin sammuttaa sieltä valikosta ja sitte vasta sulkea kone!

Mieleen tulee väistämättä kysymys. Miksi hemmetissä kuluttaja- ja yritysasiakkaat joutuvat edes huolehtimaan moisesta?

“Entä jos” taitaa puuttua aika monen softatuottajan sanavarastosta. Siksi testaus.