Kello kohti kesää

Heräsin sunnuntaiaamuna ihan tavalliseen aikaan. Tai en herännytkään. Kello oli tunnin enemmän kuin vielä eilen samaan aikaan. Oppimani nyrkkisäännön mukaan kelloja siirretään aina kohti kesää. Kevällä eteenpäin, syksyllä taaksepäin. Kohti kesää siis.

Kello kohti kesää

Avasin ensitöikseni WhatsApin ja tilitysten tulva ryhmäkeskustelussa oli varsin vakuuttava. Hyvä ystäväni Markku (nimi muutettu) tilitti tyyliin.

Siis minkä he**etin aivovamman tuloksena palaveriajat siirtyy kesäaikaan siirryttäessä? Siis oikeasti? Mihin moista “ominaisuutta” voisi edes käyttää?

Tuo tilitys ei jäänyt ainoaksi. Sama virsi tasapuolisesti Android, iOS ja Windows Phone -käyttäjiltä. Ongelmia ei toki tullut kaikilla, mutta äänekkäintä porukkaa olivat juuri ne, kenen kalenterit oli sössitty. Ongelman syntyperä on hämärän peitossa, mutta vaikuttaa liittyvän kalenteripalvelimen ja puhelimen yhteistoimintaan.

Puhelimen kehittäjä vierittää syyn palvelimen kehittäjän niskaan. Palvelimen kehittäjä vierittää vastuun puhelimen kehittäjän niskaan.

Tieliikenteessä tulee helposti syytettyä sitä edellä ajavaa kaveria törröilystä. Onhan hänen autonsa ihan siinä silmien alla. Usein kuitenkin ruuhkassa ajellessa se alkuperäinen syy liikennevirran häiriöön on jossain kauempana muutaman auton päässä. Harva autoilija vain ajattelee niin pitkälle. Sama pätee ohjelmistokehityksen maailmassa.

Loppukäyttäjä vierittää syyn sen silmissä olevan ongelmapesäkkeen nimiin. Vastuun pallottelu kehityspäässä on turhaa. Se huolehtii korjauksesta, ketä maksava asiakas ensisijaisesti osoittaisi.