Superfoodiakin voi vetää liikaa

Ohimoimoita puristi armottomasti. Valo viilsi silmiä ja kylmä hiki nousi pintaan. Tuli huimaus armottomasta päänsärystä ja oksetti. Eilen iski jämäkkä migreenikohtaus.

Onneksi kuulun siihen ihmisjoukkoon, että Burana ja pieni määrä kahvia auttaa jälleen jaloilleen. Nuiden kahden lääkkeen annostuksen nostaminen parantaa oloa nopeammin ja selvemmin, mutta paljonko on tarpeeksi? Jos kiskaisen aamupäivän aikana 5x800mg Buranaa ja saman mottimäärän kahvia, niin entä sitten?

Paha olohan liiasta tulee. Tai mahahaava.

Superfoodeista, särkylääkkeistä, piristeistä, alkoholista, fitnessistä, lepäämisestä ja jopa testauksestakin tulee haitallista liian suurilla annoksilla. Sama hyötykuvaaja pätee lähes kaikkeen tekemiseen.

Hyöty

Panosta kasvattamalla myös hyötyä saadaan irti enemmän…. Kunnes annostus käy liian suureksi.

Optimaalinen taso ei löydy arvaamalla annosta kun on jo kiire. Se löytyy aloittamalla heti ja säätämällä sopivaksi kokemukseen ja oppimiseen nojaten.