Ei uutta, vaan uudestaan

Osallistuin vuosia sitten Michael Boltonin RST -kurssille. Se kesti kolme päivää ja muutti maailmankuvani paitsi testaajana, myös ihmisenä. Huikea kokemus. Suosittelen. Samalla tavalla kävi James Bachin kurssilla vähän myöhemmin. Yhtäkkiä maailmassa oli värit. Testaus oli muuttunut insinööripuurtamisesta oikeaksi gurujen hommaksi.

Kenneth Österbergin valmennukset myyjille ovat aivan huikaisevia. Tarinat tarttuvat niin, että valmennuksessa kokee valaistumisen myös pinttyneempi testausapina. Niin testaajan kuin myyjänkin työn arvo syntyy siitä, miten hyvin on onnistunut palvelemaan ihmisiä ympärillään.

Huhtikuussa sain kunnian nähdä Juhana Torkin lavalla Oulun Salesvation -tapahtumassa. Puolentoista tunnin esitys paloi pysyvästi ja syvästi mieleen. Miehen kirjat Neuvotteluvalta, Puhevalta ja Tarinan valta voisivat minusta kuulua jopa peruskoulun opetussuunnitelmaan.


Photo 21.7.2015 14.13.43

Jokaisen valmennuksen jälkeen kuulee kuitenkin mutinaa jostain takavasemmalta.

Pyh. Ei mitään uutta. Kyllähän minä jo tiesin nämä asiat.

Yleensä sanat kuuluvat takimmaisesta penkkirivistä. Yhteistä tylsimyksille on, että muistiinpanovihkoa ei ole, tai se ammottaa tyhjyyttään aivan kuin todistuksena omavoimaisuuden illuusiosta. Ja yleensä heidän työnsä tuloksetkin kyllä puhuvat puolestaan.

Minkä tahansa alan huipuilla on yksi yhteinen piirre. Heille perusasiat ovat sanomattoman tärkeitä. Tutut asiat puhuttelevat heitä, sillä he suostuvat palaamaan niiden äärelle. He suostuvat tutkimaan. Heidän suhteensa valmennukseen kiteytyy yksinkertaiseen, mutta väkevään ajatukseen.

Ei jatkuvasti uutta, vaan uudestaan!

Minä lankean helposti tuohon ansaan. Etsimään uusia kikkoja, koukkuja tai temppuja onnistumiseen. Toisinaan jopa niin vimmaisesti, että tärkeät työt jäävät tekemättä.

Jos joskus käy niin, että hoksaan hölmöilyni, palaan tärkeiden asioiden äärelle katsomalla vartin verran jo kovin tutuksi käynyttä dokkaria netflixistä tai viaplaystä.

Jos et vielä usko perusasioihin, niin hanki ja katso timanttinen dokkari Jiro Dreams of Sushi. Jos kantti kestää, niin koita katsoa se kahdesti. Jos mielit mustaa vyötä tielläsi guruksi, niin yllytän lisää: katso dokkari 8 kertaa ja tee muistiinpanoja samalla. Jos onnistut perusasioissa, saat vuosien päästä ihmetellä taianomaista etumatkaasi.