Olisitko testauksen Don Rosa?

Don Rosa on ihana. Jonotin aikoinaan Oulun Stokkalla illan, että lopultakin saisin puristaa hänen kättään. Sain vielä nimmarinkin Pako Kielletystä Laaksosta -kirjani kansisivulle. Liikutun yhä äijästä.

Minulle Rosan omitakeinen kuvitus ja järkyttävän taitava tarinankuljetus ovat omaa luokkaansa sarjakuvataiteessa. Muisto Roopesta kaatamassa kahvia Klondikessa naurattaa yhä. Kullankaivajien kahvi on niin jämäkkää tavaraa, että se on leikattava puukolla.

scrooge

Sarjakuvissa kiehtoo eniten, kuinka niiden koko juoni perustuu ajasta irrotettuihin pysäytyskuviin. Siis tarinan muodostaviin totuuden hetkiin. Kaikki työ ja toiminta nimittäin tapahtuu juuri kuvien välissä. Mieli täyttää tapahtuneen.

Oletko ajatellut, missä hetkissä sinun työsi tärkeimmät pysäytyskuvat sijaitsevat? Entä miten voisit tehdä niistä taidetta?

Virittämällä valitsemiasi hetkiä muovaat kanssakulkijan kokemusta. Juuri siitä tarinasi arvo saa todella tilaisuuden kasvaa.