Ruutulipulla olet jo myöhässä!

Testaajan tehtävä on tehdä kehittäjäkollegoista tähtiä aivan samalla tavalla kuin kartturin tehtävä on tehdä rallikuskista mestari. Yksikään rallikuski ei loistaisi ammatissaan kovin pitkään ilman vieressä istuvaa ammattilaista, sillä tiimityö timanttisten tulosten eteen onnistuu ainoastaan kulkemalla rinnakkain.

Tätä voi ajatella myös toisin päin: Kuinka hyvän työn kartturi tekisi odottamalla erikoiskokeen maalissa ja sitten kertoisi miten meni?

Ihme kyllä näin testauksessa vielä liian usein unohdutaan toimimaan. Vaikka toimialan tempo tiivistyy nopeasti, testauksen työtavat laahaavat perässä. Ohjelmistojen huoltaminen ja korjaus ei ole koskaan ollut näin helppoa. Viisaasti viritetyssä kehitystiimissä päivityksen jakelu loppuasiakkaalle asti onnistuu nappia painamalla.

Ruutulipulla neppaileva testaaja alkaa olla auttamatta myöhässä.

Olemme ennen ajatelleet, miten testauksen rooli on kuin talonrakennusprojektin lopputarkastajalla. Ennen taistelimme jättimäisissä tietojärjestelmähankkeissa todistaaksemme ennalta sovitut “Ensitreffit alttarilla” toimiviksi.

Mitä nopeammaksi ohjelmistokehitys käy, sitä varmemmin entisiä ajattelevasta asiantuntijasta tulee tarpeeton kuluerä.

P.S. Kutsun sinut mukaan menestystarinoita takomaan. Jos joskus inspiroidut blogimme ajatuksista saattaa olla, että seuraava Testaaja 3.0 -koulutus muuttaa pysyvästi elämäsi ja urasi lentokorkeutta.