Testauksen Tyson Gay

Oletko ollut ohjelmistoprojektissa joka vääjäämättä etenee kohti katastrofia? Tai ei-perfektionisteille ilmaistuna, projektissa joka on paljon huonompi kuin voisi olla? Onko näin käynyt siitä huolimatta, että olet projektin aikana ehdottanut, tarjonnut, esitellyt keinoja joilla alkava suohon vajoaminen voitaisiin välttää?

Oletko ollut monissa tälläisissä projekteissa? Alkaako tuntua siltä, että vaikka kuinka parannat omaa osaamistasi, hiot kommunikointitaitojasi ja muotoilet vaikuttamisstategioita, niin kerta toisensa jälkeen loistava softatuote lipuu tiimiltä saavuttamattomiin ja käteen jää irvistävä karikatyyri siitä visiosta joka projektin alussa siinsi kaikkien mielessä.

Tältä mahtaa tuntua Tyson Gaysta, kun kerta toisensa jälkeen Usain Bolt kipittää voittoon hänen edellään.

Mutta ennenkuin vaivut epätoivoon, hylkäät hyödyttömältä vaikuttavan itsensäkehittämisen loputtoman tien ja asetut stereotyyppiseen “olen vain töissä täällä”-rooliin, huomioipa tämä:

Tyson Gay tekee hurjan määrän töitä ollakseen maailman toiseksi nopein mies. Ja jos hän ei harjoittelisi ja kehittäisi suoritustaan ja ajaisi itseään eteenpäin, hänellä ei koskaan olisi mahdollisuutta olla maailman nopein mies.

Kehittyminen testaajana (ja monissa, monissa muissa ammateissa) on jatkuvaa oman tekemisen seuraamista, onnistumisten ja epäonnistumisten jälkikäteen analysointia ja laaja-alaista uuden opiskelua. Testaajalle testaaminen on vain alkua, ja todelliselta testauksen finalistilta vaaditaan lisäksi syvää kommunikaatio-osaamista, perusteellista kognitiotieteisiin tutustumista sekä laajaa sosiaalisten taitojen kirjoa.

Ja kun opit joka projektista, parannat omaa tekemistä saamasi kokemuksen myötä, kääntyvät kaikki projektit voitoksi sinulle itsellesi. Jonain päivänä pystyt kääntämään syvyyksiin suuntaavan projektinkin takaisin oikealle kurssille.

Joten lue paljon, meditoi tekemistäsi jälkeenpäinkin ja jos tarvitset tönäisyä uuteen suuntaan, käy koulutuksissa!