Epäonnistunut uudenvuodenlupaus

Tasan vuosi sitten erehdyin lupaamaan, että teen 100 videoblogia ennen uutta ilotulitusta. Se tarkoittaisi, että kaksi filkkaa viikossa.

Feilasin, sillä lukema vuoden vaihtuessa oli 94. Tietysti olisin onnistunut, jos en olisi vatuloinut helmikuuhun asti aloittamistani. Pelkäsin ja välttelin kunnes unohduin takamatkalle. En päässyt tunnekynnyksen yli aloittaakseni ajoissa.

Otan hatun kouraan ja pyydän anteeksi, jos olen pettänyt sinut.

Samaan aikaan haluan kiittää. Kävin nimittäin niin, että oivalsin jotain epäonnistumisesta.

Ennen hehkulampun kasaamista Thomas Edisonkin kertoi löytäneensä kymmenentuhatta tapaa, miten hehkulampun rakentaminen ei onnistu. Sitä sanoisin paitsi sisuksi, myös nerokkaaksi tavaksi suunnitella projekteja. Ei ole epäonnistumisia.

Turhia myyntitapaamisia ei ole. Käteen jää vähintäänkin uusi suhde ja maineteko teille molemmille.

Samalla tavalla tämäkään hullu hanke ei mennyt hukkaan. Omalla kohdallani käteen jäi lukuisia oivalluksia siitä, miten ryhtymisen kynnys ylitetään. Lisäksi ymmärrän merkittävästi enemmän videoiden tuotannosta ja siitä, miten pyydetään apua itseä viisaammilta.

Eilen avasin uuden päiväkirjan ja kirjoitin kansisivulle muistutuksen.

”Jos epäonnistut, tee se eteenpäin”

Hyvää uutta vuotta just sulle!