Perffitestauksen kultainen ympyrä

Simon Sinek on hieno mies! Me Provella tykkäämme kovin usein käyttää herran suitsuttamaa kultaisen ympyrän sääntöä. Sen sijaan, että asioita lähestyisi suomalaisen perusinsinöörin tavoin kysymyksistä “Mitä?” ja “Miten?”, samalla unohtaen täydellisesti kysymyksen “Miksi?”, kultainen ympyrä kääntääkin koko suunnan päinvastaiseksi. Ennen kuin lähdetään tekemään mitään, kannattaa kysyä miksi tehdään, ja vasta sen jälkeen keskitytään tekemisen tapoihin ja käytäntöön. Tämä pätee mihin tahansa testaukseen.

Jos emme tiedä miksi teemme testausta, testaustulokset eivät yksinkertaisesti voi osua maaliin.

Tästä kaikesta voimaantuneina me Proven Perffiparonit kirjoitimme auki perffitestauksen lyhyen oppimäärän, hyödyntäen kultaisen ympyrän ajatusta. Lähdimme liikkeelle puhtaista perusasioista:

  1. Miksi? No siksi kun se on vaan niin järjettömän siistiä, kun osaa kyykyttää verkkopalveluita niin että konesalit savuaa.
  2. Miten? Todella hyvältä näyttäen. Koska me vaan ollaan.
  3. Mitä? Eka skriptataan, sitten ajetaan ihan p*rkeleesti kuormaa. That’s it! Heleppoa ku heinänteko.

Perffiparonien työpöydällä luovuus puhkeaa kukkaan. Sinekin setä tarkoitti juuri tätä! Pidimme kolmen tunnin palaverin kultaisen ympyrän soveltamisesta perffitestaukseen, ja kun ylläolevaa listaa tuijottaa, aika oli selkeästi oikein käytetty. Näin sitä tehdään bisnestä! Tähän tarvitsee lyödä enää hintalappu päälle, niin asia on selvä. Kuvasimme aiheeseen liittyen myös videon. Ei hätää, se on kovin lyhyt, koska johtajien aika on katoava luonnonvara. Erityisesti toimituksen johtajien. (Sen lisäksi, että olemme komeita ja mukavia, olemme myös huomaavaisia.)

Loputkin Perffiparonien videoista löytyy Testauslabramme Youtube-kanavalta, ja lisää on tulossa! Ei muutako subscribeä kehiin!