Liittyvätkö kaikki testauskysymykset aikaan?

Muistatko elokuvan Uuno Turhapuro armeijan leivissä? Siinä Uuno kirjoittaa kirjoituskoneella tekstiä puhtaaksi harvinaisen nopealla kaksisormijärjestelmällä. Päätä huimaavasta vauhdista huolimatta Vääpeli tulee viereen huutamaan: ”Eikö se alokas osaa kirjoittaa nopeammin?”. Samalla Uunon sormet sen kun kiihdyttävät vauhtia, vaikka kyllä Uunokin sen tiesi: virheiden määrä kasvaa, kun tahti kiihtyy.

Sama pätee testaukseen. Vauhtia voi toki aina kiristää: softamuutoksen voi testata päivässä 2 laitteen sijasta 20:llä, mutta miten se vaikuttaa testaustuloksiin?

Testaajat kohtaavat paljon aikaan liittyviä kysymyksiä: Kuinka kauan kestää? Voitko antaa työmääräarvion? Ehditkö testata päivässä? Ammattitaitoinen testaaja kysyy myös itse: Kuinka paljon aikaa on käytettävissä? Testaajaa on se asiantuntija, joka tietää mitä käytettävissä olevassa ajassa on viisasta tehdä, jotta saadaan tuloksia.

Testaustyö on paljon muutakin kuin puhdasta testausta. Aikaa kuluu yllättävän paljon muihinkin työvaiheisiin, mutta mitkä nämä kolme vaihetta ovat? Vastaus löytyy videolta!

Pst! Paras Testauskurssi on saanut jatko-osan. Liity mukaan ilmaiseksi: https://testauskoulutus.fi/aamuqaqa/
Saat viikottain meiliisi videomateriaalia laadunvarmistuksesta ja testauksesta – ilman spämmiä!