Miten voit rajata pilvenhattaran?

Mitä eroa on testaamisella ja testailulla? Kumpi viittaa tavoitteelliseen työhön? 

Kun testaus painottuu listatyömäisen tarkistuksen (eli todistusaineiston tuottamisen) puolelle, myös raportointikäytännöt ovat vakiintuneita. Pyörää ei siis tarvitse keksiä uudelleen, sillä tarkistettavat asiat ovat usein etukäteen määritelty. Listan kanssa on myös helppo lähteä raportoimaan.

Saalistuksessa tehtävä ei olekaan niin helppo. Silloin tehtävänä on löytää piileviä bugeja, jotka mahdollisesti pilaavat bisneksen. Mutta miten tästä ”villin lännen” testauksesta voi kertoa niin, että se vakuuttaa myös kuulijan?

Kysy ensin: ”Paljonko aikaa käytettävissä?”. Hahmoton pilvi saa tämän kysymyksen avulla ensimmäiset rajansa. Sen jälkeen pilko tämä pienempiin aikaikkunoihin. Ja jotta meillä on kokonaisvaltainen kuva siitä, mitä ollaan tekemässä, tulee kaikille aikaikkunoille antaa tavoite.

Aikaikkunat eivät helpota pelkästään oman työnteon hahmottamista – ne helpottavat myös raportointia. Täten, kun joku kysyy mitä olet tehnyt, vastauksesi ei ole ”oon vähän testaillut tässä”, vaan voit kertoa yksityiskohtaisesti, mitkä osa-alueet ovat jo kondiksessa, mitä on juuri nyt työn alla ja mitä on vielä tulossa.

Katso videolta tarkemmat vinkit!

Pst! Paras Testauskurssi on saanut jatko-osan. Liity mukaan ilmaiseksi: https://testauskoulutus.fi/aamuqaqa/
Saat viikottain meiliisi videomateriaalia laadunvarmistuksesta ja testauksesta – ilman spämmiä!