Napapiirin Sankarit ja softakehitys

Vasenta korvaa kuumotti. Luuri oli pakko siirtää seitsemän sentin päähän, sillä asiakas huusi kurkku suorana saatanaa. Tiimi oli mokannut, sillä viheliäinen virhe oli päässyt piiloutumaan softaan sunnuntain julkaisuun asti. Oli jo liian myöhäistä säilyttää kenenkään kunnia.

Kuinka käy kun ryystää erämaapurosta, johon on pilaantunut  poro yläjuoksulle?

Ripuli, kuume ja kalmanhiki iskee, kun bugi pesii pallean alapuolelle. Tuotantoon eksynyt ohjelmistoerehdys toimii juuri samalla tavalla. Softakehityksessä epävarmuus on rankka matkakaveri. Se paitsi pilaa yöunet isojen releasejen kynnyksellä, myös tuhoaa luottamusta ja tiimihenkeä. Lisäksi jäännösvirheiden korjaaminen hukkaa kallisarvoista aikaa ja lopulta kaventaa myös katetta.

Aivan, kuten Cypher sanoi The Matrix -leffassa. Ignorance is bliss. Tietämättömyys on toki autuasta, mutta menestyvää softabisnestä sillä tuskin tehdään. Mikä siis neuvoksi?

Vastaus on tietysti yksinkertainen: Kiipeä ylävirtaan. Etsi taudinaiheuttaja ja poista se pelistä. Testaa siis ajoissa ja tee sitä riittävästi.