Asennusohje: Ilmainen Windows Internet Explorer -testausta varten

Jostain (käsittämättömästä) syystä maailmankaikkeus on päätynyt tilaan, jossa web-kehityksen työpanosta käytetään Internet Explorer-selaimen tukemiseen. IE:llä testaus on lyhyen tähtäimen voittona palkitsevaa – IE:n aukaistessaan testaaja löytää 99,5 % varmuudella bugeja. Toisaalta tekee mieli leikkiä ajatuksella siitä, mitä saavutettaisiin, jos IE:n toimivuuden tunkkaamiseen käytetty aika käytettäisiin vaikka globaalin köyhyyden vastaiseen työhön. 

Eksistentialistiset pohdinnat sikseen – mistä tämän bugien aarreaitta, Internet Explorer, löytyy? 

Microsoft jakaa IE-testaukseen tarvittavia Windows-virtuaalikoneita ilmaiseksi. Virtuaalikoneen asennus on varsin helppoa ja ohjeistan sen myös alla olevalla videolla:

1. Lataa ja asenna virtualisointialusta, esimerkiksi Oracle VirtualBox

2. Lataa Microsoftin sivulta ilmainen IE:n sisältävä Windows. Tarjolla on IE-versiot 8-11.

3. Pura asennuspaketti (zip)

3, Tuplaklikkkaa asennuspaketin .ovf -tiedostoa ja Virtual Box avautuu

4. Klikkaa Virtual Boxissa painiketta “Import”

5. Kun import on valmis, voit käynnistää Windowsin VirtualBoxista

Ohjevideolla näytetään lisäksi, kuinka virtuaalikoneen näytön kokoa pystyy muuttamaan ja kuinka leikepöytä (copy-paste) jaetaan oman koneen kanssa. Lisäksi videolla säädetään virtuaalikoneen saamia resursseja sekä vilautetaan, missä voi tallentaa koneen tilan, eli ottaa snapshotin.

Mukavia testaushetkiä IE:n parissa 😀 Jos et jostain syystä halua tehdä tätä testausta itse, Proven testauslabra auttaa mielellään!