Askel kerrallaan kohti toimivaa testausta

Kun testaus puuttuu tai se ei toimi, ongelman myöntäminen on yhtä tuskaa. Yleensä se paljastuu vasta kun tavara on jo osunut tuulettimeen. Edelleenkin liian usein puhelin soi meidän toimistolla kun huonot on jo housussa.

Meiltä puuttuu toimiva testaus. Miten tässä nyt kannattaa toimia?

Koska epävarmuus niin usein kalvaa toimivan testauksen rakentajaa, ne ensiaskelet jäävät ottamatta. Vasta pakko pistää liikettä niveliin. Silloin asiakas hengittää jo niskaan ja softakehittäjän aika palaakin yllättäen virheiden korjailuun.

Me päätimme tarjota ilmaisen opetuksen siitä, miten toimiva testaus voidaan rakentaa sopivan pienistä rakennuspalikoista.

  1. Kehitä: Rakenna softakehittäjien kanssa säännöllinen elämänrytmi. Jotain testattavaa on tultava tuutista ulos usein. Ilman tätä ei ole mitään järkeä investoida testaukseen.
  2. Resurssoi: Palkkaa riittävän kokenut testausosaaja tai osta palvelu partnerilta. Pääasia on, että tyyppi on oikeasti testaaja, eikä vain huono devaaja!
  3. Testaa: Polkaise hommat käyntiin tutkivan testauksen menetelmällä. Asiakkaasi elämään vaikuttavien vikojen löytyminen mahdollisimman aikaisin on oikeasti se, mihin kannattaa investoida heti!
  4. Rakenna: Tuo mukaan uusia työkaluja. Paranna testauksen- ja virheidenhallintaa. Rakenna systemaattinen tapa toimia esimerkiksi tarkistuslistoilla. Voit pohtia myös automaatiota.
  5. Tiivistä: Tiivistä kuilua kehityksen ja testauksen välillä. Tähtää testauksessa pitkistä vesiputouksista lyhyisiin tai Agileen.
  6. Mittaa: Rakenna enintään kolme helppokäyttöistä mittaria softan laadun arviointiin. Meidän mittarimme perustuvat kaikki virhetietoihin.
  7. Optimoi: Säädä testauksen määrää asteittain kunnes optimaalinen taso on löytynyt.

Hoitamalla yhden asian kerrallaan pääsee softakehityksessä jo pitkälle. Näiden askelmerkkien avulla on mahdollista rakentaa täysin uusi ja laadukas näkökulma ohjelmistojen rakentamiseen alle kuukaudessa.

Voit rakentaa toimivan testauksen pienistä osatavoitteista. Sinun on vain otettava härkää sarvista ja ryhdyttävä toimeen!

P.S. Jos alkuun pääseminen tuntuu vinkeistä huolimatta hankalalta, voit tilata meiltä Kick-offin. Me hoidamme kohdat 1.-4. pois kuleksimasta vain kahdessa viikossa! Sinun ei tarvitse osallistua kuin aloitustapaamiseen ja loppukatselmointiin.