Suomalaisen miehen ongelma

Taulukisko on yksinkertainen lista, joka asennetaan talossa katon rajaan. Kiskosta voidaan ripustaa siimalla tauluja roikkumaan sopivalle korkeudelle ja sopivaan paikkaan. Seinään ei tarvitse porailla reikiä, joten taulujen vaihtaminen ja asemointi uudelleen on helppoa ja mukavaa.

Minun taulukiskoni on pyörinyt vaatehuoneen perällä viimeiset kaksi vuotta. Tuona aikana olen ehtinyt myös muuttaa pari kertaa. Silti tuo kisko ei vain ikinä ole päätynyt oikealle paikalleen.

Vaivani on lähes kaikkia suomalaisia miehiä häiritsevä ongelma.

En pysty ryhtymään toimeen, sillä ensin pitäisi käydä rautakaupassa. Työkaluostoksilla siis. Pitäisi ostaa tikkaat, ruuvinväännin, erikoiskantaisia ruuveja ja työhousut, joiden taskuun välineet voi laittaa kiipeiyn ajaksi.

Kun ongelmatilannetta pysähtyy pohdiskelemaan tarkemmin, niin ratkaisukin on selvä. Voisin nousta keittiöjakkaralle ja ruuvata sen kiskon vaikka käsipelillä. Lopputuloskin olisi varmasti oikein hyvä. Toimeen ryhtyminen on vain niin perhanan vaikeaa.

Äkkiä mieleen palaavat työntekijämme Turkka Jalmasen sanat:

Työkalut ja menetelmät tulevat ja menevät. Pääasia on, että tulosta syntyy. Siksi tänään on hyvä päivä kääriä hihat ja ryhtyä toimeen.