Kun kissa on poissa, niin hiiret hyppivät pöydällä


Meillä Proven toimistolla on aina ollut uskomaton kahvikuppien vuori keittiön pöydällä. Ne siivottiin tiskikoneeseen joka perjantai ja kirottiin isoon ääneen siinä samalla.

Miksei niitä voisi laittaa vaikka heti käytön jälkeen suoraan sinne, mihin aurinko ei paista?!

Sitten tuli Jaakko. Jaakolla on kummallinen taipumus. Hän tekee töitä aina vähän enemmän kuin on pakko. Ja tulokset puhuvat puolestaan. Mies ratkaisi ongelmamme samoin tein ja hyvin yksinkertaisella uhkauksella.

Enää yksikään kahvikuppi ei pyöri pöydillä. Nyt on vain alkanut jännittää, sillä Jaakko pakkaa Joulun jälkeen laukkunsa ja lentää Helsinkiin. Hän lähtee vahvistamaan Proven tiimiä pääkaupunkiseudulle koko kevääksi. Hyppivätkö hiiret nyt pöydillä, kun kissa ei ole paikalla?!

Tuskin, sillä tänä vuonna olemme oppineet taas jotain tärkeää. Ne pätevät testauksen lisäksi kaikille muillekin aloille.

Töitä kannattaa tehdä aina vähän enemmän kuin on pakko. Kun luottamus on saavutettu, niin kukaan ei enää hengitä niskaan. Tulostakin syntyy enemmän ja hymyilyttää aamusta iltaan.

Proven ja blogin koko tiimi toivottaa kaikille ihan huippua Joulua!

Avainsanat:
,
Aiheet:
Ohjelmistotestaus

Anna hyvän kiertää:

Kommentit

 1. Antti Niittyviita kirjoitti:

  Inspiraation lähteenä tällä kertaa oli Seth Godinin mainio blogi: http://sethgodin.typepad.com/seths_blog/2012/10/do-the-extra-work.html

 2. Nimetön kirjoitti:

  Mikä ei erikseen ole kiellettyä, on tietysti sallittua.
  Uudessa työyhteisössä laitoin ensimmäisenä perjantaina kahvikuppini tiskikoneeseen nostaakseni sen maanantaiaamuna likaisena sieltä. Opinpahan että luotettavampaa tehdä itse eli tiskata käsin se oma muki. Ehkä tulevaisuudessa voisi perehtyä myös tiskikoneen käyttöön…

 3. Nimetön kirjoitti:

  Teillähän on bugi tuossa sivulla! Kellonajat on tunnin edellä, vaikka talviaikaan siirtymisestä on jo viikkoja. Vai siperian aikavyöhykkeelläkö palvelin sijaitsee 😉

 4. Ammattitestaaja kirjoitti:

  Toisinaan tapaan Jaakon eri tilaisuuksissa. Uskoisin hänen jämäkän, mutta kuitenkin varsin lempeän karismansa purevan myös etäisyyden päästä.

  Yleisesti ottaen voisin sanoa, että vaeltavat ja oman elämänsä saaneet toimistojen kahvikupit ovat globaali-ilmiö ja -ongelma. Se joka tähän saa edes puolittaisen ratkaisun, niin on mainintansa ansainnut.

 5. MikaR kirjoitti:

  Hyvä Jaakko!

Jätä kommentti