Jos Apple olisi kuten muut

Jos Apple olisi tietokonevalmistaja muiden joukossa, se sanoisi: “Me teemme hienoja tietokoneita. Hoidamme homman suunnittelemalla kauniita laitteita ja virtaviivaisia käyttöliittymiä. Haluatko ostaa sellaisen?”

Nääh. Tylsää!

Apple ei kuitenkaan ole mikä tahansa tietokonevalmistaja. Applella on käytössään täsmälleen samat resurssit, sama maailmantalous ja markkinat kuin muillakin. Siitä huolimatta sen kassa pursuaa miljardeista dollareista ja tulos on tähtitieteellisen hyvä vuodesta toiseen.. Applen toiminta eroaa muista perustavalla tavalla.

Apple aloittaa näin: “Me uskomme, että vakiintuneet käytännöt tulee haastaa. Me uskomme, että nykyaikaisen ihmisen kannattaa ajatella toisin. Hommat me hoidamme suunnittelemalla kauniita laitteita ja virtaviivaisia käyttöliittymiä. Me vain satumme tekemään hienoja tietokoneita. Haluatko ostaa sellaisen?”

Applen toiminta, ajatusmaailma ja viestintä on täydellinen vastakohta kaikille muille. Sekä yrityksille, että ihmisille.

Jokainen ihminen maan päällä tietää, mitä hän tekee. Suurin osa heistä tietää myös sen, miten homma hoidetaan. Hämmästyttävän harva kuitenkaan tietää vastauksen kysymykseen miksi. Syyn siihen, miksi aamulla nousee sängystä. Tarkoituksen.

Valtaosa ihmisistä ja yrityksistä ajattelee, toimii ja viestii järjestyksessä:

  1. Mitä?
  2. Miten?
  3. Miksi?

Apple ja muut menestyjät hoitavat homman täsmälleen päinvastoin.

Usein valitellaan, että testaus ei edelleenkään ole kovin arvostettu ala. Jaa miksiköhän?

Minä nousen aamulla sängystä, koska palan halusta saada aikaan huippulaatuisia tuotteita, joiden loppukäyttäjät voivat nauttia. Lisäksi lupaan auttaa ohjelmistokehityksestä kannattavampaa. Hommat hoidan metsästämällä bugit tutkivan testauksen menetelmin jo kehityksen aikana. Testaus on siis työtäni.