42 kilometrin pika-aidat

Sydän hakkaa 201 lyöntiä minuutissa. Paita on läpimärkä ja hiki nostaa kyynelet silmille. Päässä jyskyttää, koska korvissa kohisee armoton fyysinen suoritus. Keuhkoissa polttelee ja oksettaakin. Sprintti oli kova. Onneksi myös kunto kesti maksimisuoritusta aiotun matkan.

Ohjelmistokehityksemme on agilea. Sovellamme Scrumia

Näillä sanoilla alkaa suurin osa keskusteluista, joissa käsitellään kehitysprosessia. Kun asiaan syvennytään, niin kehitys paljastuukin kolmivaiheiseksi speksaus-devaus-testaus-rumbaksi. Oikeasti se on siis sarja vesiputouksia.

Yksi agilen tärkeimmistä ajatuksista on, että kehitystä tehdään sopivan kokoisina siivuina. Niin, että kunto riittää sprintin toisensa jälkeen. Siksi minusta on kummallista kuulla kerta toisensa jälkeen kuinka kehityssyklin pituus on 4-8 viikkoinen.

8 viikon sprintti on kuin juoksisi 42km pika-aidat.