Mikä on kun ei taidot riitä?

Ilma oli sakea, tunnelma tiivis ja noin 100 kilttiä koululaista nojautui kuuntelemaan väkeviä tarinoita myynnin ihmeellisestä maailmasta. Istuin pari viikkoa takaperin Kenneth Östrebergin myyntikoulutuksessa noin 100 muun innostuneen ihmisen kanssa ja voin suositella koulutusta lämpimästi muillekin (googleen vaan :).

Kenne

Koulutuksen jälkeen mieleen palasi jostain alitajunnan synkistä syövereistä kysymys, jonka joskus olin kuullut ja autuaasti myös unohtanut.

  1. Myynti-ihmiset istuvat koulutuksissa opettelemassa myyntitekniikkaa,
  2. Yritysjohtajat istuvat koulutuksissa opettelemassa strategiaa ja johtamista,
  3. Koodaajat istuvat koulutuksissa opettelemassa kehitysprosesseja ja
  4. Testausihmiset istuvat koulutuksissa opettelemassa testaustaitoja.

Sehän on vain hienoa, että ihmiset haluavat opiskella tullakseen paremmaksi omassa ammatissaan. Mutta mikä on kun kuitenkaan eivät taidot riitä?

Vain kourallinen kaupparatsuista on joskus opiskellut ostamisen psykologiaa. Vain harva yritysjohtaja heittäytyy duunarin arjenkuvaa viikkopalaveria pidempään. Ja entäpä testaaja? Moniko testaaja on joskus innostunut kasvattamaan tietojaan esimerkiksi liiketoiminnan rakentamisessa tai markkinoinnissa? Osa testaajista ei ole perehtynyt edes koodaukseen koskaan.

Lähes poikkeuksetta urallaan parhaiten menestyvät ihmiset ovat joskus opiskelleet tärkeimmän sidosryhmänsä sielunelämää.

Ketä sinä palvelet? Olisiko seuraavaksi syytä opiskella hänelle tärkeitä asioita?