Testaajan vakavin ammattitauti

Viimeksi olin autokaupoilla 2012. Ostin edellisen vuoden Ford C-Maxin. Sellaisen tummansinisen. Välittömästi kauppojen jälkeen kävi ihme juttu. Yhtäkkiä tuntui, että puoli suomea oli juuri alkanut ajaa samanlaisilla tummansinisillä Fordeilla. Aina oli vähintään yksi samanlainen liikennevaloissa.

Maailma näyttää siltä, mihin aisteja ohjaamme. Huomaamme yhä enemmän sen, mitä opettelemme etsimään.

Me testaajat etsimme virheitä. Suuntaamme huomion aina sinne, mikä vielä saattaisi mennä vikaan. Ja sitten raportoimme. Mallinnamme tuloksen niin, että virheen toistaminen olisi helppoa kehittäjän työpöydälläkin. Steps to reproduce.

focus

Testaajan ammatin harjoittamisessa piilee vakava vaara. Ehdollistamme nimittäin päivittäin ajatteluamme ja huomiotamme virheitä kohti. Ihan kuin se ei olisi ihmisille jo ilmankin harjoittelua liian helppoa.

Testaus ammattina on omalla mielenterveydellä leikittelyä.

Parhaat gurut ovat oivaltaneet kutenkin jotain poikkeuksellista. Me testaajat nimittäin olemme mallintamisen asiantuntijoita. Steps to reproduce.

Jos osaamme mallintaa toistettavia tuloksia virheistä, miksi emme laittaisi koko osaamista peliin myös hämmästyttävien onnistumisten kanssa?

Todelliset gurut eivät pelaa puoliteholla. He ovat opetelleet taidot mallintaa myös menestystarinoita. Entä jos sinäkin kokeilisit? Steps to reproduce success.

HUOM! Seuraava Testaaja 3.0 -kurssi on Helsingissä 19.-20.5! Kurssin jälkeen työsi tulokset virtaavat uudelta tasolta. Mitä tasonkorotus voisi tarkoittaa kollegoillesi, asiakkaillesi ja esimiehillesi? Uskallatko mukaan?! Tsekkaa: testauskoulutus.fi