Mainetekojen säännöt

Ilma on pysähtynyt. Kellon sekuntiviisari tuntuu jättävän lyöntejä väliin samalla kun tuuli puhaltaa aavikon pyöriviä pensaita huoneen läpi. Osoitan sormellani Sahoa ja heilautan peukaloa yksinkertaiseen latausliikkeeseen.

Paikoillanne! Minulla on ase!

Saho tuijottaa hetken tyrmistyneenä. Ensin minua, sitten sormeani.

Tuohan on SE pyssy, jonka annoin sinulle joululahjaksi. Senkin paskiainen! Juudas! Montako hopearahaa sinulle maksettiin?!

Koko tunnelma huoneessa muuttuu. Vain muutamasta lauseesta. Ehkä jopa vähän naurattaa. The game is on! Tämä on improvisaatiossa onnistumisen tärkein kulmakivi. Suostua seikkailuun. Sanoa KYLLÄ kaikkiin vastapelurin hullutuksiin.

david

Vastaavasti pelin voi pilata sekunnissa. Muutamalla yksinkertaisella sanavalinnalla pallo putoaa heti.

Ei tuo ole pyssy. Se on sun sormi

Tapaan joskus testauskursseilla sementtisaappaisiin jämähtäneen testaajan. Hänen sanavarastonsa alkaa sanoista “EI, MUTTA…” Testausideat ovat ehtyneet jo vuosia sitte ja ammatillista turhautumista on tuskallista todistaa.

Jos yleisön huomion todella haluaa vangita, ei pallojen poimimiseen ole aikaa. Sama pätee murtautumiseen ajattelun kahleista. Uudet ideat itävät pääasiassa tutkimusmatkoista tuntemattomaan. Sellaiset matkat alkavat sanoilla “KYLLÄ, JA…”

Toivotko joskus salaa elämältä enemmän? Kenties gurun viittaa harteillesi tai muuten vaan kevyempää askelta päivän päätteeksi? Suosittelen korvaushoitoa Tina Feyn tapaan.

Etsi, lue ja sisäistä improvisaation 4 kultaista sääntöä. Ihmeitä alkaa tapahtua.