Ammattimaineen Ironman

Ironman -kisassa uidaan 4 kilometriä, juostaan 42 kilometriä ja päälle polkaistaan pyörällä 180 lisää. Raju kisa sanon minä. Menestys ei tule tarjottimella. Hengissä selviäminen moisesta koitoksesta voi vaatia valmistautumista vuosikaupalla.

Sama pätee ammattimaineeseesi. Tekniset työtaitosi ovat toki edellytys etenemiselle, mutta triathlonistiksi se ei vielä riitä. Kaksi komponenttia jää uupumaan.

Tyyli on ratkaisevaa. Kukaan ei halua tehdä töitä esimerkiksi ärsyttävän suunsoittajan kanssa… ellet satu sijoittumaan maailman top-5:een taitoinesi. Tyylisi tulee toisille välittyvästä, aidosta innosta tutkia tehtäväsi taustoja ja palvelemiesi ihmisten toiveita. Tyylisi tulee taidostasi pitää lupauksia ja tarjoilla työsi tuloksia. Ja lopuksi se tulee halustasi keskustella yhteisistä kokemuksista.

Status kollegoiden ja esimiesten edessä on taidon ja tyylin tulo. Statukseen ei ole oikotietä edes Twitterissä. Se syntyy aidosta innosta palvella ja lupauksesta, joka nimeesi liitetään myös silloin, kun et ole paikalla.

Ammattimaine on taidon, tyylin ja statuksen pyhä kolmiyhteys. Se on triathlon, johon valmistaudutaan vuosia. Ja itse suorituskin ottaa aikaa. Joskus se hapottaa ja hikoiluttaa. Mutta siitä seuraava palkkiot nousevat omaan luokkaansa.

Lähtisitkö mukaan Ammattimaineen Ironmaniin? Minkä yhden asian voisit jo tänään tehdä tuon tavoitteen eteen?