Miten saalistustyöhön voidaan rakentaa näkyvyyttä?

Testaaja törmää usein kysymykseen: miten saada saalistusluonteinen työ eli tutkiva testaus näkyväksi. Nimittäin, kun aikaa ”haaskataan” dokumentointiin, se on automaattisesti pois työn kattavuudesta eli bugien saalistamiseen käytettävissä olevasta kallisarvoisesta ajasta.

Mikä siis neuvoksi?

Vaihtoehtoja on toki monia, mutta itse olemme havainneet mindmapit briljantiksi työkaluksi. Kartoittavan testauskierroksen aikana mindmap on pätevä tapa esittää asiakkaalle, mihin aiotaan fokusoitua ja missä prioritettijärjestyksessä. Se on tärkeä väline myös syvää luotaavalla testauskierroksella, sillä se luo hyvän pohjan keskusteluille asiakkaiden kanssa. Ja mikä parasta, päheän mindmapin oppii tekemään muutamassa minuutissa. Tsekkaa videolta, kun Tuna näyttää käytännössä, mistä osista mindmap voisi koostua!

Ps. Joko sormet syyhyää innosta, mutta et tiedä mitä työkaluja käyttää? Meidän mielestä elämää helpottavia innovaatioita on muun muassa XMind, MindMeister ja MindMup. Tsekkaa ainakin ne.

Pst! Paras Testauskurssi on saanut jatko-osan. Liity mukaan ilmaiseksi: https://testauskoulutus.fi/aamuqaqa/
Saat viikottain meiliisi videomateriaalia laadunvarmistuksesta ja testauksesta – ilman spämmiä!