Näin piirretään pöllö
Testauskoulutukset, kirjallisuus, seminaarit ja blogit viljelevät hienoja vinkkejä siitä miten testaus hoidetaan oikein. Kaikkia meitä besser vissereitä vaivaa kuitenkin oheinen ongelma. Ohjeemme näyttävät tältä:
Suurin osa ihmisistä osaa piirtää nuo kaksi rinkulaa. Ne eivät kuitenkaan ole se avain onnistumiseen. Piirtäminen vaatii tuhansia pieniä päätöksiä, jotka kaikki pohjautuvat yhteen kysymykseen.
Miltä pöllö todella näyttää?
Pöllöä on paha mennä piirtämään, jos sitä ei näe mielessään. Sama pätee onnistumisiin testauksessa. Maailma on pullollaan vinkkejä ja opetuksia siitä miten testaus pitäisi hoitaa.
Piirrä kaksi ympyrää.
Ennen kuin yksikään hieno opetus toimii, täytyy oppia näkemään. Täytyy nähdä miltä toimiva testaus oikeasti näyttää? Miltä se tuntuu?
Miten sen hemmetin pöllön sitten oikeasti oppii piirtämään?
No niin kuin kaiken elämässä. Aloitat ympyrästä ja sitten piirrät, pyyhit, piirrät uudesstaan, pyyhit taas vähän ja piirrät lisää. Oppimiseen ei ole oikoteitä.
http://thegraphicsfairy.com/wp-content/uploads/blogger/-D9oAqKr5JNU/TYocayndzhI/AAAAAAAALY8/T9igMEmEnII/s1600/draw-owls-gfairysm.jpg
Thanks JTM 🙂 Näillä ohjeilla pääsee selvästi pidemmälle.
Minusta tuo viimeinen vaihe on kuitenkin yhä se hankalin. Miten tehdään varjostukset ja mille kohdille tulee höyheniä? Miten löydetään juuri niitä elementtejä, että tästä tulisi oikean pöllön näköinen?
Hieman samalla asenteella lähestyin tälläistä sivustoa kuin http://www.codeacademy.com mutta olin oikeasti positiivisesti yllättynyt – hieno sivusto joka ehkei nyt opeta piirtämään pöllöä mutta koodaamaan pöllön kuvan :D.
heh, et sentään tähän saanut liitettyä legendaarista ”testatkaa kaikki” lausahdusta :D?
Ainahan senkin voisi yrittää kammeta matkaan. 😀
Mutta codeacademy näytti kyllä mainiolta ja yksinkertaiselta palvelulta. Kiitos linkkivinkistä!
Sitä kun pieni porukka piirtää samoilla ohjeilla sitä pöllöä ni lopputulokset voi olla jossain kuukkelin ja lehmän välimaastossa :p Toiset jo osaa ja toisten pitää opetella, että oikeassa olet.
Minusta mukavinta olis kuiten neuvoa vieressä, vaikken osaiskaan ite… Ah, ollapa konsultti 😉
”Täytyy nähdä miltä toimiva testaus oikeasti näyttää? Miltä se tuntuu?”
Minä olen filosofian suuri ystävä. Joskus mietin, että pohjautuuko osa suosituista filosofioista lopulta fysiikan lakeihin joita me vain emme vielä täysin ymmärrä?
Sanotaan että jos kykenet tuntemaan täysin ilman pienintäkään epäilyksen häivää olevasi lottovoittaja, niin fyysinen todellisuus ympärilläsi muovautuu heijastamaan tämän sinulle. Fysikaalinen todellisuus todistaa sinulle aina ja ilman poikkeusta sen todeksi mihin kaikkein eniten ja päättäväisimmin uskot ja mitä levyä joka päivä itsellesi kelaat.
Minä tiedän miltä toimiva testaus näyttää, tuntuu, haisee ja maistuu. Minä näen bugeja koko ajan ja kaikkialla. Kun herään aamulla, niin hyvin nopeasti aamutoimien lomassa ajattelen, että tänäpäivänä löydän jättibugin. Joka päivä ympärilläni oleva fysikaalinen todellisuus todistaa minulle sen mihin kaikkein eniten uskon. Bugeja riittää ja bongailen myös jättibugeja tämän tästä.