Älä kysy tarvitsenko speksiä


Kokoonnuimme eilen iltapalalle keittiön pöydän äärelle. Meillä on iltaisin tapana himmentää valoja ja laittaa kynttilä pöydälle.

Tuli kiehtoo meitä kaikkia. Kynttilän liekki näyttää kutsuvalta ja leikkisältä. Varmaankin juuri siksi Atte kysyi saako siihen koskea?

Totta kai sitä saa kokeilla. Arvaatko mitä siitä seuraa?

Ei tarvita tiedemiestä arvaamaan, että sormen työntäminen liekkiin polttaa aika äkkiä. Sama pätee lipputangon maistamiseen pakkaspäivänä. Jos ihan vähän vain.

Maailma on täynnä täysin ilmeisiä syitä ja niiden seurauksia. Emme me tarvitse speksiä tietääksemme, mitä odottaa.

Älä enää kysy minulta tarvitsenko speksejä aloittakseni testauksen. Aloitan aina siitä, mikä on ihmiselle ilmeistä.

Aiheet:
Ohjelmistotestaus

Anna hyvän kiertää:

Kommentit

 1. Ammattitestaaja kirjoitti:

  Tämän luettuani ymmärsin viimein missä kulkee ammattilaisen ja amatöörin raja testauksessa. Jos testaus ei oikein onnistu ja ei tiedä mitä tekisi kun speksit puuttuu, niin kyseessä on amatööritaso. Ja ei syytä hätäillä jos joku havaitsee olevansa tällä tasolla. Siinä ei sinänsä ole mitään väärää ja kaikki me olemme jostain aloittaneet.

  Testauksen ammattilainen ei tarvitse speksejä testaamiseen. Jos speksit löytyy, niin mikäs siinä tämä on lisämateriaalia testaukseen. Silloin kun speksejä ei ole, niin kyseessä on ohjelmisto jonka luonne mahdollistaa speksien puuttumisen tai että niitä ei ole tarvittu alkujaankaan.

 2. Antti Niittyviita kirjoitti:

  Instagramissa sain tähän ajatukseen lisäksi terävästi osuvan kommentin, joka kuului näin: ”If you don’t get the idea of what a software is supposed to do without specs, that’s a test result already”

 3. Ammattitestaaja kirjoitti:

  Kaunista.

Jätä kommentti